x

Srbiji srebro i bronza u skvošu

Srbiji srebro i bronza u skvošu
Na Balkanskom timskom prvenstvu u skvošu, odigranom za vikend u Temišvaru (Rumunija) srpski takmičari uzeli su dve medalje.

Devojke su osvojile odlično drugo mesto i ovoga puta ispred njih su na Balkanu bile jedino devojke iz Hrvatske. Anđela Vrgotić naša najmlađa reprezentativka rekla je "ovo je za mene sjajno iskustvo, ponosna sam što sam igrala za Srbiju, jako sam radosna zbog toga". Uz Anđelu za Srbiju su igrale i Jelena Dutina, Bojana Milutinović i Lana Prokić.

Muškarci su posle sjajnih mečeva sa Rumunima i Hrvatima zauzeli bronzano postolje. Vuk Brcanski naš standardni reprezezentativac i na ovom takmičenju odigrao je odlične mečeve " prvenstvo je bilo jako dobro organizovano, domaćini su se zaista potrudili oko svega, što se igre tiče, ovo je trenutno naš maksimum". Sem Vuka u Nacionalnom timu igrali su i Marko Matanović, srpski broj jedan i Nikola Filipović.

Ovaj sjajni razultat naše reprezentacije rezultat je napornog i vrednog rada u skvošu sa mlađim selekcijama, da naš skvoš ima budućnost pokazuje i organizacija SJO 2016 (Otvoreno prvenstvo Srbije za juniore) takmičenje koje Srbija organizuje idućeg vikenda 1.10.2016, turnir na koji dolazi više od 60 mladih takmičara iz 10 država. Držimo palčeve malim skvošerima i nadamo se da ćemo i sa ovog turnira dobiti još trofeja za Srbiju.  
Datum: 26.09.2016. Autor: Čedomir Vitorović

PROČITAJTE JOŠ...