x

Rezultati drugog dana Beograd opena 2016

Rezultati drugog dana Beograd opena 2016
Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo o rezultatima drugog dana nadmetanja na tradicionalnim trećim po redu međunarodnimsportskim igrma  za osobe sa invaliditetom «Beograd open 2016».

Jučerašnji dan je započeo turnirom u golbalu ( igra za osobe oštećenog vida ) u kome je nastupilo ukupno sedam ekipa iz regiona. U dramatičnoj finalnoj utakmici između reprezentacije Srbije i Golbal kluba iz Nikšića ( Crna Gora ), pobedu su u završetku odneli gosti i na taj način zasluženo poneli epitet najbolje ekipe na turniru. U borbi za treće mesto pobedu je odnela ekipa iz Soluna ( Grčka ) pobedivši ekipu Sarajeva ( BIH ).  Peto mesto osvojila je ekipa iz Podgorice, šesto – mlada reprezentacija srbije, dok je sedmo mesto pripalo ekipi iz Požarevca.

Istovremeno sa turnirom u golbalu startovao je i Evropski kup u parabiciklizmu uz učešće oko 50 takmičara iz 11 zemalja.  Na današnjem programu vožena je drumska vožnja. U tandem biciklizmu ( osobe oštećenog vida ) u muškoj konkurenciji, pobedu je odneo tandem iz Srbije ( Petrović – Šmecelović ) isped tandema iz Rusije i Italije, dok su u ženskoj kategoriji pobedu odnele Ruskinje. Ostali pobednici po kategorijama bili su : Jovan Divinić ( Srbija ), Mihael Pitakolo ( Italija ), Antonela Rutiljano ( Italija ), Glavonjić Miloš ( Srbija ) , Danijela Jovanović ( Srbija ), Iveta Kolinska ( Češka ), Gregor Habe ( Slovenija ), Mirjana Ružnjak ( Hrvatska ).

U sportskom centru Milan Gale Muškatirović, nadmetali su se najuspešniji plivači iz regiona  ( Grčka, BIH, Republika Srpska, Srbija i Crna Gora ), dok je Sportski centar „ Master „ bio poprište najuspešnijih stonotenisera iz Srbije i regiona. Na turniru u sedećoj odbojci trijumfovala je domaća ekipa Klub sedeće odbojke SMEČ iz Beograda, Drugo mesto pripalo je klubu AS, dok je u brbi za treće mesto domaći klub „ Laki star „ pobedio goste iz Slovenije.

U nastavku borbe najuspešnijih šahista, epitet najuspešnijeg na turniru , pripao je Vulin Miloradu ( Beograd, Srbija ). Drugo mesto osvojio je Cimeša Rade, dok je treće mesto pripalo mladom Stefanu Janjiću, takmičarima iz Srbije ( Beograd ).

Inače, organizator ove po mnogo čemu jedinstvene manifestacije je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a održavanje iste omogućeno je uz popdržku i razumevanje Grada, Sekretarijata za sport i omladinu.
Datum: 25.09.2016. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...