x

Počeo Beograd open 2016

Počeo Beograd open 2016
Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo o rezultatima fudbalskog turnira kojim su juče otpočele tradicionalne treće po redu međunarodne sportske igre  za osobe sa invaliditetom «Beograd open 2016». Na ovom turniru učestvovalo je sedam ekipa škola učenika oštećenog sluha i govora (iz : Beograda, Niša, Kragujevca i Makedonije ).

Prvo mesto i epitet najbolje ekipe na turniru ponela je ekipa iz Kragujevca koja je u finalnom meču porazila ekipu iz Niša. Treće mesto osvojili su gosti iz Makedonije koji su u borbi za treće mesto pobedili domaću ekipu učenika škole Stefan Dečanski iz Beograda. Turnir je obilovao prelepim momentima i blistavom igrom, svo vreme praćen neizmernom radošću i druženjem među učesnicima, u prelepom ambijentu Sportskog centra Corn product u Šumicama, donatora ove manifestacije.

U večernjim satima u Sportskim centru Master u Zemunu otvoren je i dvodnevni turnir u šahu na kome učestvuje oko 40 šahista svih vidova invaliditeta iz Beograda, Šapca, Novog Sada, ali i BiH iz Travnika, kao i Republike Srpske, iz Banjaluke. Turnir se nastavlja sutra sa početkom u 10,00 časova.

Inače, organizator ove po mnogo čemu jedinstvene manifestacije je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a održavanje iste omogućeno je uz popdržku i razumevanje Grada, Sekretarijata za sport i omladinu.

Datum: 24.09.2016. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...