x

VI Evropski fitnes kongres

VI Evropski fitnes kongres
U organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, 30. septembra 2016. godine, u beogradskom Madlenianumu, sala Bel Etage, ul. Glavna 32, Zemun biće održan VI Evropski fitnes kongres, jedan od najvećih događaja ove vrste u regionu. Svečano otvaranje predviđeno je za 09:30 časova, dok će predavanja započeti u 10 časova.

Specijalani gosti ovog kongresa Milica Mandić i Tijana Bogdanović, osvajačice medalja u tekvondou na OI 2012 i 2016, sa svojim trenerom Draganom Jovićem objasniće kroz oči vrhunskih sportista od kakvog su značaja fitnes i rekreacija kao dopuna profesionalnom sportu.

Ovogodišnji kongres posvećen je oblasti zdravstvenog fitnesa, a novine na ovom polju predstaviće renomirani predavači iz Evrope i Srbije. Prof. Dr Dušan Perić objasniće prisutnima šta je zdravstveni fitnes, dok će predsednik švajcarskog DIN instituta za sertifikovanje fitnes klubova Pol Engeman održati predavanje sa temom „Inicijalno testiranje kao  uvod u pravilno treniranje“. Prof. Dr Daniel Kaptain iz Nemačke ponudiće odgovor na dilemu da li je atletski trening trend ili priznata metoda treniranja, dok će Tomas Kamerling, vlasnik renomiranog sportskog centra iz Šverte odgonetnuti dilemu „Da li klub može ekonomski opstati sa zdravstvenim ili fun fitnesom?“. Kongres će ugostiti i dr. Med. Dr dis po. Homajina Garavog koji će predstaviti 7 mitova fintesa i govoriti o značaju balansa između doživljaja i efikasnosti. Dr Marija Macura sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja BU održaće predavanje o rekreaciji u zoni rizika.

Osim renomiranih predavača, gosti Evropskog fitnes kongresa biće i predsednica Nemačke fitnes asocijacije Birgit Švarce, kao i generalni sekretar Refit Kamberović. Na Kongresu se očekuju kolege iz sistema sporta, iz sportskih ustanova i institucija, korporativni sektor, zdravstveni i wellness sektor, kao i predstavnici državne uprave.

Statistički podaci ukazuju na sve veći broj kardiovaskularnih bolesti, gojaznost, opšti pad zdravstvenog stanja nacije te je od velikog značaja kontinuirano se baviti kako stvaranjem sistemskih uslova, tako i edukacijom. Fitnes i rekreacija nisu „popularna“ grana sporta u medijskom smislu, ali su od ogromnog značaja za zdravstveno stanje pojedinca, rekreativaca, nacije. U toku desetogodišnjeg rada Saveza za rekreaciju i fitnes može se reći da su napravljeni veliki pomaci u buđenju nacije kada je u pitanju rekreativno bavljenje sportom, ali svakako to je samo početak ka ostvarivanju jednog od većih ciljeva – uključivanje što većeg broja ljudi u sport, a samim tim i stvaranje zdravije nacije.

Evropski fitnes kongres manifestacija je od nacionalnog značaja, koju već šestu godinu za redom,  Savez za rekreaciju i fitnes Srbije uspešno realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, a značaj ovakvog susreta na evropskom nivou prepoznali su, između ostalih i Unika, Rosa, Farmanova, Esensa, Cards print, dugogodišnji sponzori ove manifestacije.
Datum: 23.09.2016. Autor: Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

PROČITAJTE JOŠ...