x

Održan četvrti Reebok X-Challenge trening na Kalemegdanu

Održan četvrti Reebok X-Challenge trening na Kalemegdanu Autor fotografije: Saša Nikolić
Četvrti Reebok „X-CHALLENGE“ trening okupio je juče na Kalemegdanu 120 ljubitelja sporta, zdravog života i fitnes izazova, ukupno 24 tima, koji su se takmičili u rešavanju 15 izazova. Nakon sat vremena zahtevnih mentalnih i fizičkih zadataka sve ekipe su stigle do cilja, ali najviše poena u rešavanju izazova sakupili su timovi „Smeško“, „Ekipa“ i „Optimisti“. Članovi pobedničkog tima „Smeško“ su ovom prilikom osvojili ZPUMP Fusion 2.5 patike, a drugi i treći tim vredne Reebok nagrade, koje im je obezbedio „Đak Sport“.

Učešće u ovom uzbudljivom takmičenju bilo je besplatno, a na početku treninga, svaki tim je dobio mapu svih punktova na kojima su ih očekivali izazovi koje je trebalo  u određenom vremenskom intervalu savladati. Nakon toga timovi su sami birali svoju startne pozicije.

Neki timovi su bili brži u streličarstvu, frizbi izazovu, nošenju džakova od po 15 kg, prevrtanju velikih guma, vučenju sanki ili „prelasku reke“ – animacione timske igre u kojoj su takmičari uz pomoć „pontona“ morali da pređu određenu razdaljinu. Drugi su pak najviše rezultata postigli u rešavanju zadataka poput zagonetki, slagalice, zatim jednačine bez papira i olovke, sklapanja kocke od datih delova ili matiranju protivnika na šahovskoj tabli.

Nakon završetka svakog izazova takmičari su morali „overiti“ svoj čip na datoj stanici pomoću koga je bilo moguće sabrati poene i odrediti uspešnost svakog tima. Do poslednjeg trenutka bilo je neizvesno ko će biti pobednik, ali više je nego očigledno da su se sve ekipe fenomenalno zabavile i još jednom pokazale da samo zahvaljujući sportu možemo biti fizički i mentalno jaki i kao pojedinci i kao tim.  
Datum: 19.09.2016. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...