x

Beograd domaćin najboljim svetskim basketašima

Beograd domaćin najboljim svetskim basketašima
Beograd će u subotu od 12 časova biti svetska prestonica basketa. Na terenima KK Crvena zvezda pod zidinama Malog Kalemegdana održaće se finale svetskog turnira Red Bull King of the Rock. Novo vreme održavanja turnira uslovila je mogućnost padavina u kasnim poslepodnevnim satima.

Najčuveniji svetski 1 na 1 basket turnir održaće se na mestu gde je počela da se stvara istorija srpske košarke i gde je naš jedini nobelovac Ivo Andrić bio redovni posetilac utakmica, pod vedrim nebom.

Renomirani turnir će okončati sedmu ediciju u Srbiji, posle Alkatraza, Tajvana i Turske, na novoj autentičnoj lokaciji koja obećava nezaboravan ambijent i pune tribine. Gledalište je bilo krcato i na poslednjem srpskom finalu, što obećava identičan spektakl i u subotu u 12h, kada će kao srpski predstavnici nastupiti Nebojša Bošković, Nikola Vujović, Stefan Kojić i šampion Bogdan Dragović. Predstavnici Srbije ističu da sa optimizmom isčekuju turnir, ali ističu da će im pored odlične pripreme za turnir podrška sa tribina biti dodatni adut u borbi za svetsku titulu. Čarima Red Bull King of the Rocka na srpskom finalu nedavno nisu odoleli ni Ivana Španović, Nikola Kalinić, Nemanja Nedović, Rade Zagorac i Nemanja Dangubić kao gosti.

Nakon 64 odigrana turnira širom sveta u Beograd dolaze šampioni iz 21 zemalje sa svih meridijana, od Litvanije do Argentine, i svih mogućih generacija, sa jednim ciljem, da podignu trofej posle adrenalinske borbe u kojoj se traži rešenje u napadu za samo 15 sekundi. Sam turnir odavno pokazuje da ostvaruje snove, tako je bilo i sa srpskim šampionom iz 2011, Dušanom Domovićem Bulutom. On je posle ove titule i nastupa u Alkatrazu oformio 3x3 tim Novi Sad Al Wahda, koji je trenutno najbolji na svetu.

Pored najboljeg basketa publika će tokom pauza moći da uživa u bogatom zabavnom programu, a srećni gledaoci će imati priliku da osvoje vredne nagrade u igrama pripremljenim za publiku. Ulaz na turnir je besplatan.

Na sreću, u novom svetskom finalu neće uživati samo Beograđani već i Srbija zahvaljujući subotnjem direktnom TV prenosu na B92 koji počinje u 13 časova od osmine finala.

PRAVILA IGRE
Meč traje pet minuta
O prvom posedu odlučuje novčić
Računaju se šut za 2 i 3 poena.
Pet faulova donose diskvalifikaciju.
Napad traje 15 sekundi.
Ako je nerešeno, produžetak traje dva minuta.

Datum: 15.09.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...