x

Vrhunski trkači trčali u ponoć za Maturante Maratonce

Vrhunski trkači trčali u ponoć za Maturante Maratonce Autor fotografije: Branimir Milovanović
Tačno u ponoć 35 vrhunskih maratonaca i polumaratonaca istrčalo je u rekordnom roku 10 km gerila trke u Beogradu, BELGRADE MIDNIGHT10, druge po redu, i na taj način osvojili najbolju trkačku opremu za „Maturante Maratonce“. 

Oni su nova nada trkačke zajednice Srbije. Jedino udruženje u Srbiji koje nastoji da kroz školski sistem poveća trkačku zajednicu i omogući deci da se bave najrasprostranjenijim vidom rekreativnog sporta – trčanjem i maratonom.  Upravo za njih su se borili trkači koji celim svojim bićem žive za svaku novu trku, novi maraton. 

Trka je počela tačno u ponoć sa Pristaništa Beograda, a trkači su morali unapred da uvežbaju rutu jer staza nije bila markirana, a ulice u to vreme nisu bile zatvorene za saobraćaj. Nije bilo lako u isto vreme održati tempo za pobedu, biti maksimalno pažljiv na izazovnim deonicama i ne odstupiti od rute. Svako je bio svestan rizika trke, ali i spreman da stigne do cilja i osvoji adidas opremu za novu generaciju maratonaca.  

Slavili su sinoć maratonci, ali i vrhunski trkači koji su drugom po redu gerila trkom zvanično otvorili i adidas BOOST ZONU, mesto novih trkačkih izazova. 

Svi koji u periodu od 9.09. do 16.09. posete BOOST ZONU na Pristaništu imaju priliku da isprobaju neke od najtraženijih adidas trkačkih modela - Ultra Boost, Pure Boost X, Ultra Boost Uncaged, Energy Boost i u njima za najkraće moguće vreme istrče na traci 5 km. 

Pobednika ovog takmičenja adidas vodi na Atinski maraton 13. novembra. Svi ostali posetioci BOOST ZONE  koji naprave zanimljivu sliku skoka na trambolini i šeruju je na svom Instagram nalogu uz #WHYIRUNBELGRADE imaju šansu da osvoje članarinu za adidas Školu trčanja ili PureBOOSTX patike i tako se sa profesionalnim trenerima pripreme za nove izazove i trke.

Datum: 10.09.2016. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...