x

Basketaši Novi Sad Al Wahda osvojili Masters u Debrecinu

Basketaši Novi Sad Al Wahda osvojili Masters u Debrecinu Foto: Aleksandar Kamasi
Basketaši Novi Sad Al Wahda osvojili su Masters u Debrecinu, ubedljivom pobedom nad ekipom Ljubljane sa 21:12 u finalu.

Naš tim dominirao je od početka turnira, a na kraju je dočekao priliku za revanš u finalu Eurobasketa prošle nedelje. Slovenci su u Bukureštu bili bolji u napetoj završnici, sada su od početka bili siloviti Marko Savić, Marko Ždero, Dejan Majstorović i Dušan Domović Bulut, inače MVP turnira i rekorder sezone sa čak 47 poena na celom turniru.

Bulut je u finalu preuzeo sve konce igre sa 11 poena, i to pošto je Dejan Majstorović doživeo povredu kolena. Timski duh se pokazao na delu za 2-1 sa Ljubljančanima u međusobnim duelima na World Tour turnirima, pošto su Novosađani bili bolji još u Tokiju.

-Protiv Ljubljane nikad nije lako, imali smo veliku želju da se izdignemo posle poraza u Bukureštu, uspeli smo  na idealan način rezultatski. Velika je šteta samo što smo se suočili sa Dejanovom povredom, odigrali smo i za njega za titulu – kaže kapiten Bulut.

Novi Sad Al Wahda je još ranije obezbedio plasman na završni turnir u Abu Dhabiju, a dominacija je nastavljena i na individualnom nivou, jer je Marko Savić bio najbolji u šutiranju trojki. U zakucavanju je nenadmašan bio Ukrajinac Dmitrij Krivenko, a naredne obaveze na World Touru naš tim imaće 16. i 17. septembra, na šestom mastersu sezone u kineskom Pekingu.

Datum: 10.09.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...