x

Seniori na Balkanijadi u Jašiju

Seniori na Balkanijadi u Jašiju
Jaši, rumunski gradić na samoj granici sa Moldavijom, od 9. do 11. septembra 2016. biće domaćin Balkanskog prvenstva za seniore na kojem će boje Srbije braniti sedmoro reprezentativaca. 

Predvođeni glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom, prvo u ekipnoj, a potom i u pojedinačnoj konkurenciji, ogledaće se Igor Bjelan, Dragoslav Petrović, Ilija Pavlović, Borko Petrović, Luka Milić, Milica Simić i Marija Sudimac, koji put Rumunije kreću u četvrtak, 8. septemvra. Takmičenje u ekipnoj konkurenciji u Rumuniji počinje 9. septembra. Narednog dana u prepodnevnim časovima na programu su timski okršaji za medalje, a u popodnevnim počinju borbe za pojedinačna odličja, čija će završnica biti u nedelju.

“Tek na licu mesta videćemo koji nam je maksimalan domet na Balkanskom prvenstvu za seniore, pošto će on zavisiti od toga u kakvim sastavima će dođi rivali. Nakon ekipnog dela, u zavisnosti od procene, odredićemo u kojim konkurencijama ćemo nastupiti u individualnom delu šampionata. Sve u svemu svi reprezentativci su maksimalno spremni i motivisani da na ovom takmičenju pruže svoj maksimum i da na dostojan način predstave srpski badminton na međunarodnoj sceni“, kazao je Milan Barbir pred put za Rumuniju.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpske reprezentacije na Balkanskom prvenstvu za seniore u Rumuniji.

Datum: 07.09.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...