x

Jubilarno izdanje Beogradskog maratona sa 5 zvezdica

Jubilarno izdanje Beogradskog maratona sa 5 zvezdica
Najznačajniji i najmasovniji međunarodni tradicionalni sportski događaj u Srbiji biće održan 22.04.2017. sa oznakom 5 zvezdica Evropske atletike.

„Sve pripreme za organizaciju jubilarnog 30. Beogradskog maratona teku u skladu sa planom i u saradnji sa mnogim institucijama i organizacijama koje tradicionalno učestvuju u organizaciji ove kompleksne manifestacije, a prevashodno u saradnji sa Skupštinom grada Beograda koja je i pokrovitelj ovog događaja od posebnog značaja za Grad Beograd“ - izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

„Ubeđeni smo da će jubilarno izdanje 30. Beogradskog maratona biti i najbolje do sada - kao što smo najavili ove godine odmah po održanom 29. Beogradskom maratonu koji je postigao mnoge, pa i rekorde po broju učesnika. Zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj organizaciji ovogodišnjeg maratona Evropska atletika je Beogradskom maratonu dodelila sertifikat najvišeg ranga - 5 zvezdica za kvalitet i bezbednost organizacije događaja.“ - napomenuo je Nikolić.

„Ovo priznanje Evropske atletike je veliki podstrek i došlo je u pravo vreme za najavu i pripremu velikog jubileja. Ponosni smo da Beogradski maraton u kontinuitetu pobuđuje veliku pažnju domaćih i svetskih medija, da održava visok nivo kvaliteta organizacije manifestacije, ali mi i dalje tražimo prostore da unapredimo manifestaciju u svim segmentima organizacije, kao i da primenimo novine koje će doprineti daljem razvoju ovog događaja.“ - istakao je Nikolić.

„Potencijali Beogradskog maratona su veliki i verujemo da ćemo u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerima istrajati na putu dobre organizacije Beogradskog maratona, ponovnog obaranja rekorda u broju učesnika u svim trkama, novog povećanja broja gostiju iz zemlje i inostranstva, daljeg povećanja turističke potrošnje, pozitivne promocije Beograda i Srbije u svetu i stvaranju drugih vrlo bitnih društvenih vrednosti.“ - zaključio je svoju izjavu Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Datum: 31.08.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...