Četiri svetske medalje za srpske raketaše

Raketni modelari iz Srbije su na Svetskom prvenstvu u Ukrajini osvojili četiri medalje – jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane. Juniori naročito uspešni. 

Oko 16 časova danas će u prostorije Vazduhoplovnog saveza Srbije (Uzun Mirkova 4, Beograd) pristići članovi reprezenacije Srbije u raketnom modelarstvu koji su se na Svetskom prvenstvu u Ukrajini izborili za čak četiri medalje. Ove trofejne modelare primiće rukovodstvo VSS-a kako bi im čestitali na velikom, doduše – očekivanom uspehu. Ovim se nastavlja višegodišnja dominacija naših modelara na svetskoj sceni. 

Srbija je sada bogatija za jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje, od čega su tri četvrtine trofeja osvojili juniori koji su prvi put učestvovali na svetskom prvenstvu. 

U kategoriji S3A, senior Vladimir Čipčić osvojio je prvo mesto među više od 50 takmičara. Za njim su se plasirali Španac Jordi Roura i Bugarin Valentin Savov. Pobednik je izboren nakon dva dodana leta. Srbiji je za 31 poen izmakla medalja i u ekipnoj konkurenciji, tako da su naši modelari u ovoj klasi završili u timskom poretku na 4. mestu među 18 reprezentacija. 

Srebro u kategoriji S3, među 37 takmičara osvojio je junior Dejan Žak, a Srbija se plasirala na peto mesto među 13 reprezentacija.     

U klasi S6A naša juniorka Kristina Čipčić je osvojila treće mesto među 37 takmičara, dok je Srbija u ekipnom plasmanu ponovo peta od 13 reprezentacija. 

U klasi S9A, naši juniori su treći najbolji na svetu. Dejan Žak, Kristina Čipčić i Milan Dimitrov su se za ovaj plasman izborili među 12 svetskih nacionalnih timova. 

„Treneri Zoran i Vlada su uradili fenomenalan posao i postigli sa juniorima i više od mojih očekivanja. U seniorskoj konkurenciji nismo imali sreće, a i vreme nam nije išlo na ruku. Lošiji modeli su došli do izražaja zbog jakog vetra i nepristupačnih terena na kojima se odvijalo takmičenje. Sve u svemu reprezentacija je napravila fenomenalan uspeh koji nam daje vetar u leđa i motiv da na narednom evropskom prvenstvu u Poljskoj budemo još bolji“, javlja Dragan Jevtić, vođa našeg tima iz Ukrajine. 

Među 300 takmičara na ovom Svetskom prvenstvu, Srbiju su predstavljali: seniori Zoran Katanić, Vesna Katanić, Vladimir Čipčić, Miodrag Čipčić, Mihailo Petrović i Luka Volarević, kao i juniori Dejan Žak, Milan Dimitrov i Kristina Čipčić. Našem timu, koji je vodio Dragan Jevtić, pomagali su i Zoran Pavlić i Zlatko Žak, dok je Branislav Pavlović bio merilac vremena. 

Prijemu koji se danas organizuje za članove reprezentacije u raketnom modelarstvu, pridružiće se i Bojan Gostojić, vazduhoplovni modelar koji je pre nekoliko nedelja na Svetskom prvenstvu za juniore doneo kući srebrnu medalju.
 
Datum: 31.08.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...