x

Igrom do pravilnog psiho-motornog razvoja Vaše dece

Igrom do pravilnog psiho-motornog razvoja Vaše dece

Svedoci smo da savremeni način življenja i životno okruženje negativno utiču na pravilan razvoj dece. Manjak slobodnog vremena roditelja koje bi kvalitetno posvetili deci, naglašen zaštitnički stav, razvoj tehnologije, nedostatak prirodnog okruženja i neodgovarajući statički položaji uskraćuju deci zadovoljenje nekih od osnovnih životnih potreba, među kojima su potreba za igrom i kretanjem.


Takvo stanje može izazvati različite fizičke i psihološke posledice kod dece. Većinu roditelja muči ova problematika, ali iz različitih razloga nisu u mogućnosti da deci organizuju kvalitetnu fizičku aktivnost.


Upravo tu na scenu stupa školica Korektiva čiji se prevashodni ciljevi ogledaju u podsticanju harmoničnog i pravilnog razvoja dece, prevenciji i korekciji deformiteta i stvaranju širokog fonda motoričkog znanja kod dece.


Školica korektiva pruža deci, uzrasta od 3 do 8 godina starosti, širok spektar kretnji u kojima se dominantno stimulišu mišići koji su direktno odgovorni za formiranje pravilnog držanja tela. Time kroz igru i na zabavan način decu podstičemo na samostalan pravilan razvoj kroz koji će sticati motorička znanja i iskustva koja će im koristiti u daljem procesu odrastanja. U suštini školica Korektiva pruža kretne aktivnosti koje su direktno usmerene na svestrani motorički razvoj i primenjuje ih u onom trenutku kada postoji povećana osetljivost na razvoj određenih sposobnosti.


Svaki čas vežbanja u školici Korektiva, kako tematski tako i korektivni nadahnut je pričom i animatorskim sposobnostima trenera što daje podsticaj deci da vođene nagonom za igrom i istraživanjem aktivno učestvuju u svakom trenutku, ne primećujući razliku između igre i vežbanja.


Pružanjem adekvatnih uslova i građenjem podsticajne sredine na zanimljiv način deci pružamo mogućnost da se upoznaju sa različitim motoričkim veštinama, oblicima kretanja, sportskim tehnikama i raznovrsnim aktivnostima koje kod dece izazivaju mnogobrojne senzacije koje su od presudnog značaja za pravilan psiho-motorni razvoj.


S druge strane, rad u manjim grupama daje mogućnost boljeg međusobnog upoznavanja dece i zajedničke saradnje na rešavanju zadatih problema kroz koju deca osećaju pripadnost grupi, uče se timskom radu, toleranciji i socijalizaciji uopšteno. Trenerima takvi uslovi omogućavaju da posvete pažnju svakom detetu ponaosob i pomognu onoliko koliko je potrebno da dete problem reši korišćenjem sopstvenih sposobnosti. Takav način rada doprinosi detetovom samopouzdanju što je od izuzetnog značaja za napredovanje do zajedničkog cilja, zdravog i sposobnog deteta.


O školici Korektiva

Korektiva je školica motoričkih veština, a sport je zastupljen u onolikoj meri koliko nam uzrasne karakteristike dece to dozvoljavaju. Mimo sportskih aktivnosti deci se na časovima pruža mogućnost da učestvuju u različitim tematskim edukativnim časovima i radionicama gde će imati slobodu u rukovanju mnoštvom sitnih i nesvakidašnjih rekvizita (prilagođenih njihovom uzrastu) kojima će razvijati finu motoriku i učiti se odmerenosti i preciznosti pokreta, na šta se nadovezuje pažnja, usredsređenost i širok dijapazon misaonih sposobnosti.


Školica Korektiva treninge održava na tri lokacije u Beogradu:
Novi Beograd, Gramšijeva 5;
Železnik, Stevana Filipovića 2 V;
Boljevci, Braće Kokar 5.
Kontakt telefon: 064/30-23-561

 

Datum: 31.08.2016. Autor: Vladan Veljović

PROČITAJTE JOŠ...