Igrom do pravilnog psiho-motornog razvoja Vaše dece

Svedoci smo da savremeni način življenja i životno okruženje negativno utiču na pravilan razvoj dece. Manjak slobodnog vremena roditelja koje bi kvalitetno posvetili deci, naglašen zaštitnički stav, razvoj tehnologije, nedostatak prirodnog okruženja i neodgovarajući statički položaji uskraćuju deci zadovoljenje nekih od osnovnih životnih potreba, među kojima su potreba za igrom i kretanjem.


Takvo stanje može izazvati različite fizičke i psihološke posledice kod dece. Većinu roditelja muči ova problematika, ali iz različitih razloga nisu u mogućnosti da deci organizuju kvalitetnu fizičku aktivnost.


Upravo tu na scenu stupa školica Korektiva čiji se prevashodni ciljevi ogledaju u podsticanju harmoničnog i pravilnog razvoja dece, prevenciji i korekciji deformiteta i stvaranju širokog fonda motoričkog znanja kod dece.


Školica korektiva pruža deci, uzrasta od 3 do 8 godina starosti, širok spektar kretnji u kojima se dominantno stimulišu mišići koji su direktno odgovorni za formiranje pravilnog držanja tela. Time kroz igru i na zabavan način decu podstičemo na samostalan pravilan razvoj kroz koji će sticati motorička znanja i iskustva koja će im koristiti u daljem procesu odrastanja. U suštini školica Korektiva pruža kretne aktivnosti koje su direktno usmerene na svestrani motorički razvoj i primenjuje ih u onom trenutku kada postoji povećana osetljivost na razvoj određenih sposobnosti.


Svaki čas vežbanja u školici Korektiva, kako tematski tako i korektivni nadahnut je pričom i animatorskim sposobnostima trenera što daje podsticaj deci da vođene nagonom za igrom i istraživanjem aktivno učestvuju u svakom trenutku, ne primećujući razliku između igre i vežbanja.


Pružanjem adekvatnih uslova i građenjem podsticajne sredine na zanimljiv način deci pružamo mogućnost da se upoznaju sa različitim motoričkim veštinama, oblicima kretanja, sportskim tehnikama i raznovrsnim aktivnostima koje kod dece izazivaju mnogobrojne senzacije koje su od presudnog značaja za pravilan psiho-motorni razvoj.


S druge strane, rad u manjim grupama daje mogućnost boljeg međusobnog upoznavanja dece i zajedničke saradnje na rešavanju zadatih problema kroz koju deca osećaju pripadnost grupi, uče se timskom radu, toleranciji i socijalizaciji uopšteno. Trenerima takvi uslovi omogućavaju da posvete pažnju svakom detetu ponaosob i pomognu onoliko koliko je potrebno da dete problem reši korišćenjem sopstvenih sposobnosti. Takav način rada doprinosi detetovom samopouzdanju što je od izuzetnog značaja za napredovanje do zajedničkog cilja, zdravog i sposobnog deteta.


O školici Korektiva

Korektiva je školica motoričkih veština, a sport je zastupljen u onolikoj meri koliko nam uzrasne karakteristike dece to dozvoljavaju. Mimo sportskih aktivnosti deci se na časovima pruža mogućnost da učestvuju u različitim tematskim edukativnim časovima i radionicama gde će imati slobodu u rukovanju mnoštvom sitnih i nesvakidašnjih rekvizita (prilagođenih njihovom uzrastu) kojima će razvijati finu motoriku i učiti se odmerenosti i preciznosti pokreta, na šta se nadovezuje pažnja, usredsređenost i širok dijapazon misaonih sposobnosti.


Školica Korektiva treninge održava na tri lokacije u Beogradu:
Novi Beograd, Gramšijeva 5;
Železnik, Stevana Filipovića 2 V;
Boljevci, Braće Kokar 5.
Kontakt telefon: 064/30-23-561

 

Datum: 31.08.2016. Autor: Vladan Veljović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...