x

Gostojić vicešampion Sveta

Gostojić vicešampion Sveta

Na Svetskom prvenstvu u vazduhoplovnom modelarstvu, koje je i dalje u toku, naš junior Bojan Gostojić osvojio je srebrnu medalju.

Kao što je tim menadžer, Svetozar Gostojić i najavio pre odlaska u Makedoniju, naš takmičar, Bojan Gostojić se sa svetskog prvenstva u vazduhoplovnom modelarstvu za juniore vraća sa medaljom. Bojan je nastupao u klasi F1B (modeli na pogon gumom, tzv. gumenjaci), zajedno sa Urošem Zorićem koji je na svom prvom međunarodnom takmičenju osvojio 16. mesto u konkurenciji 33 takmičara. 

„Takmičenje je tak danas privedeno kraju jer juče u regularnom delu posle dva flaj ofa nije bilo pobednika. Ovi mi je do sada najbolji rezultat u juniorskoj konkurenciji i veoma sam sretan plasmanom na drugo mesto svetskog prvenstva“, poručio je Bojan Gostojić iz Makedonije. 

Bojan Gostojić je naš iskusan junior koji je i na prethodnim velikim međunarodnim takmičenjima ostvarivao uspeh. Na dva prethodna evropska prvenstva osvojio je bronzu, dok se sa prošlog svetskog prvenstva vratio sa osvojenim četvrtim mesto.


Vremenski uslovi za takmičenje su bili veoma teški sa velikom turbulencijom i nisponim vazdušnim strujama, koja nažalost nisu mimoišla drugog člana ekipe, Uroša Zorića. Uroš je prepoznat kao takmičar sa velikim potencijalom koji je ove godine prvi put nastupio za reprezentaciju i ostvaruje sve bolje rezultate.

Datum: 05.08.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...