x

Basketaši u pohodu na još jednu titulu

Basketaši u pohodu na još jednu titulu Foto: Red Bull Content Pool
Basketaši Novi Sad Al Wahda takmičenje na turniru Masters serije u Pragu (6. i 7. avgust) počeće u grupi A sa holandskim Utrechtom i češkim Humpolecom.

Prošlogodišnje finale igrali su Piran i šampion Viljnus, pa će Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović napasti tron za treću vezanu titulu, posle Moskve i Tokija.

Prerano su Novosađani eliminisani prošle godine, već u četvrtfinalu, i to posle dve uzastopne titule, 2013. i 2014.

- Prošle godine smo pre Praga igrali na Filipinima, tu smo obezbedili finalni Svetski tur u Abu Dabiju, pa smo u Češku stigli umorni. Nismo bili prepoznatljivi, igrali smo statično, pa smo zasluženo ispali. Sada je slična situacija, ali nećemo dozvoliti da se to dogodi – kaže Dejan Majstorović, dok se Marko Ždero podsetio 2013.

- To nam je prva godina na Svetskom turu, sve je za nas bilo novo. Jednom smo se jedva provukli u grupi, onda je sve funkcionisalo kako treba. Taj turnir smo osvojili, pokazali da nismo slučajno najbolji na svetu. Sledeće godine se pridružio Dejan, savršeno se uklopio i uneo svežinu, pa smo bili dominantni i odbranili titulu – kaže Ždero.

Bulut je prošle nedelje vodio tim do trofeja Tokija, dobio je MVP priznanje, a trenutno je u krugu favorita za priznanje najspektakularnijeg igrača Svetske serije u Japanu. Ukoliko njegov snimak najboljih poteza bude imao najviše pregleda, priznanje će otići u prave ruke. 


Datum: 05.08.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...