x

Prava stvar i dalje na pravom mestu – Premijer liga na SK

Prava stvar i dalje na pravom mestu – Premijer liga na SK
Ako je neko i sumnjao gde će i sledećih sezona moći da gleda najjaču fudbalsku ligu na svetu, može da odahne - na najboljoj sportskoj televiziji u regionu. Premijer liga ostaje kod kuće – na Sport klubu.

– Najavili smo vam da će avgust biti vreme radosti za sve ljubitelje Sport kluba i od prvog dana krećemo u ispunjenje tog obećanja. Sa izuzetnim zadovoljstvom saopštavamo da ćete i u naredne tri sezone Premijer ligu Engleske pratiti ekskluzivno na Sport klubu. Pred nama je sezona zanimljivija i od prethodne, u kojoj se desilo jedno od najvećih iznenađenja. Radujemo se novom početku – istakao je prvi čovek Sport kluba Nemanja Simeunović.

Kao i u prethodnih šest godina, direktne prenose i snimke svih mečeva, preglede kola, najavne i tematske emisije gledaćete najmanje do leta 2019. na svojim omiljenim kanalima, a posle svakog kola golove i kratke izveštaje sa svakog meča moći ćete da vidite na našem sajtu.

Premijer liga je za trogodišnji TV ugovor dobila astronomsku sumu novca, koja je na globalnom nivou premašila 10 milijardi funti (približno po pola od domaćih i međunarodnih TV prava). Toliki prihodi garantuju da će u godinama koje dolaze vodeći svetski fudbalski asovi želeti da se oprobaju u Premijer ligi, a već od ovog meseca bićemo svedoci najveće koncentracije elitnih trenera u istoriji fudbala. Drago nam je što ćemo kroz to prolaziti zajedno.

Već u nedelju, sedmog avgusta, nova sezona počinje utakmicom za Komjuniti šild između šampiona Premijer lige Lester sitija i osvajača FA kupa Mančester junajteda. Direktan prenos je na Sport klubu 1 od 17 časova.

Lester će otvoriti i Premijer ligu 13. avgusta od 13.45, a mi ćemo biti tu da ispratimo gostovanje Ranijerijevog tima u Halu.

To, naravno, nije sve od engleskog fudbala na Sport klubu u sezoni 2016/2017. Pored FA kupa, već od petka, 5. avgusta, počinjemo i sa praćenjem Engleske fudbalske lige, kako se od ovog leta zbirno zovu drugi, treći i četrti rang fudbala u toj zemlji (Čempionšip, Liga 1 i Liga 2). Čast da otvore takmičenje imaće fudbaleri Fulama i Njukasl junajteda u petak od 20.45 na Sport klubu 1. Tokom prvog vikenda gledaćete i direktne prenose utakmica Notingem forest – Barton albion i Šefild venzdej – Aston vila.

– Produženjem saradnje sa Premijer ligom Sport klub je očuvao osnovu koju čine dva najkvalitetnija ligaška takmičenja na svetu, s obzirom na to da dve nedelje posle Engleza startuje prvenstvo i u Španiji. Prvi avgust doneo je veliku radost za vas i nas, a u danima koji dolaze biće ih još, sve do poslednjeg dana ovog meseca. Hvala što ste sa nama već više od deset godina – zaključio je Nemanja Simeunović.

U novoj sezoni u PL najviše pažnje  „privlači” Mančester junajted, jer je  menadžersku palicu preuzeo Žoze Murinjo i odmah u svoje redove doveo neke od najvećih svetskih fudbalskih zvezda: Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbu i Henriha Mhtarijana.
Njihov gradski rival za menadžera ima najtrofejnijeg trenera današnjice Pepa Gvardiolu, pa su titule jedino što zanima navijače Sitija. Londonske „plavce” preuzeo je harizmatični Antonio Konte, a igrački kadar Čelsija je dosta promenjen i treba očekivati mnogo brži i atraktivniji fudbal kao preduslov borbe za pehar.
Arsenal se i ovoga puta jedva odlučio da malo „odreši kesu” pa je pitanje koji su krajnji dometi Arsena Vengera i postojećeg igračkog kadra u borbi za titulu.
U ovoj sezoni navijači Liverpula mnogo očekuju od svojih ljubimaca i Klopa. On je sada odradio cele pripreme sa timom i doveo igrače koji odgovaraju njegovom stilu igre, što bi trebalo da  dovede do daleko boljeg rezultata nego prošle sezone.
Iz lige su ispali Norič, Njukasl i Aston vila, pa će oni igrati sledeće sezone u Čempionšipu, koji ćete takođe moći da pratite na Sport klubu. U elitu su se probili i Hal, Barnli i Midlsboro, koji ima veliki broj navijača na ovim prostorima.
Datum: 02.08.2016. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...