x

S velikim samopouzdanjem na Olimpijske Igre

S velikim samopouzdanjem na Olimpijske Igre

Srpska streljačka olimpijska selekcija završila je danas, u Kreju kraj Pariza, pripreme za Rio de Žaneiro. Put Brazila srpski strelci kreću u nedelju uveče.


Sportski direktor SSS Srećko Pejović je zadovoljan učinjenim tokom šestodnevnog rada:


– Imali smo odlične uslove. Trenirali smo u miru i tišini. To smo i želeli. Sem nas u kampu su trenirale još samo takmičarke pištoljem iz Francuske, među njima i jedna olimpijka Selin Gobervil.


Naši olimpijci su bili smešteni u centru sela Vilers, sedam kilometara od strelišta.


– Treniralo se ujutro, pa sve do popodnevnih časova. Poslužilo nas je vreme. Nije bilo mnogo vetra, temperatura je bila od 18 do 25 stepeni, kakva nas očekuje i u Rio de Žaneiru. Svi su marljivo radili i po njihovim treninzima se vidi da su spremni.


Jedan slobodan dan srpski reprezentativci i treneri su iskoristili za kratak izlet do Pariza,


– Ono što smo želeli od priprema smo i ostvarili - mirno spremanje i poslednje provere bez pritiska i drugih obaveza. Ceo tim u Rio de Žaneiro putuje sa velikim samopouzdanjem.


Pejović se, u ime svih reprezentativaca i trenera, predsedniku kluba iz Kreja Danijelu Gobervilu zahvalio na gostoprimstvu.


– Gospodin Gobervil nam je maksimalno izašao u susret u pogledu korišćenja svih strelišta, kako za vazdušno tako i za malokalibarsko oružje.


U Kreju je treniralo svih devet srpskih olimpijaca: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Zorana Arunović, Bobana Veličković (pištolj), Stevan Pletikosić, Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Andrea Arsović i Ivana Anđušić - Maksimović (puška). Sem stručnog štaba olimpijske reprezentacije, u kome su, uz Pejovića i Dragan Donević i Boban Marković, uz strelce su bili i lični treneri Jelena Arunović, Goran Mikec, Alina Sebić i Goran Maksimović. U realizaciji priprema pomogli su i Ivan Manojlović, trener Policajca, i Luka Miljanić, trener mlađih kategorija Partizana.

Datum: 30.07.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...