x

Adidas predstavio novi dres Mančester Junajteda

Adidas predstavio novi dres Mančester Junajteda
Adidas i Mančester Junajted predstavili su novi dres za sezonu 2016/17 inspirisan vremenom kada je klub nastupao pod imenom Njuton Hit (Newton Heath LYR).

U drugoj godini partnerstva sa Mančester Junajtedom, adidas je za novi dizajn dresa preuzeo detalje iz slavne istorije kluba. Zvanični grb grada Mančestera je u osnovi ideje za grafiku saća koja prepliće dva bloka crvene boje i na taj način evocira uspomenu na dres Njuton Hita iz 1878. godine. Inspirisan je pčelom radilicom koja se pojavljuje na grbu, a potiče iz vremena Industrijske revolucije u kojoj je Mančester odigrao značajnu ulogu.

Jaka radna etika grada je i deo nasleđa kluba, koju igrači ponosno predstavljaju svaki put kada obuku dres i izađu na teren.

Zvanična prezentacija biće u Kini tokom turneje koju podržava kompanija Aon, a na terenu će se pojaviti prvi put 25. jula u Pekingu kada se Junajted sastaje sa Sitijem. Pored replike dresa, dostupna je i autentična verzija koju nose igrači, verzija sa dugim rukavima, kao i majice specijalno napravljene za decu i žene.

Za više informacija i slika novog Mančester Junajted dresa posetite www.adidas.co.uk/frontrow. Pridružite se razgovoru koristeći @adidasUK i @ManUtd.

Datum: 23.07.2016. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...