x

Nejmar pozdravio učesnike turnira

Nejmar pozdravio učesnike turnira
Srpski tim spreman je za finalni Neymar Jr’s Five turnir u Sao Paolu, koji je na programu 8. i 9. jula u rodnom gradu čuvene brazilske zvezde. Kragujevčani, članovi ekipe Dag&Red, saznali su i imena protivnika na žrebu.

U zemlji fudbala, pod zastavom Srbije, igraće Filip Matović (kapiten), Dušan Petrović, Nemanja Aničić, Ognjen Nešković I Miloš Kočić, a protivnici u grupi E biće im sastavi Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Argentine I Bosne i Hercegovine.

Došlo se do kraja u jednom od najmasovnijih svetskih takmičenja svih vremena. Za odlazak u Nejmarov fudbalski centar borilo se 10.807 timova, bilo je prijavljeno skoro 70.000 igrača iz čak 46 zemalja.

- Sistem takmičenja je takav da ima 10 grupa sa pet ekipa, a tri najbolje ekipe iz svake grupe I dve najbolje četvrtoplasirane idu dalje. Ceremonija je održana na kultnom stadionu brazilskog velikana Santosa, svi timovi su se prvi put našli na istom mestu, kapiteni su imali posebna. Sve je na vrhunskom nivou organizovano, od usluge u hotelima do ljudi iz Red Bula koji su zaduženi za organizaciju u saradnji sa Nejmarom. Pretpostavljamo da će biti i on tu u zavšrnici turnira. Mi smo posle dužeg puta imali vremena da odmorimo, potpuno smo spremni za sve mečeve i rivale - kaže član Dag&Reda Miloš Kočić.

Učesnicima se jedan od najboljih fudbalera sveta i član Barselone obratio putem video linka.

- Hvala svima na učešću, ovo su moji poslednji dani odmora u Brazilu, sve je spremno samo za vas. Nadam se da ćete biti spremni, koncentrisani i fokusirani, ipak vas čeka svetsko finale turnira – rekao je Nejmar u pozdravnoj poruci.

Kragujevčani imaju veliku želju da na Neymar Jr’s Five dostojno predstave Srbiju tamo gde je fudbal život, a sistem takmičenja je nemilosrdan. Nejmar je odrastao igrajući ’5 na 5’, a sada je turnir organizovao po posebnim pravilima, tim gubi jednog člana svaki put kada primi gol, a igra se dok jedna ekipa ne ostane bez igrača, ili dok se ne završi 10-minutna partija.
 
Datum: 09.07.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...