x

Pep Gvardiola proglašen za ambasadora adidasa

 Pep Gvardiola proglašen za ambasadora adidasa
Trener fudbalskog kluba Bajern Minhen, Pep Gvardiola, danas je zvanično proglašen za ambasadora adidasa. Nekadašnji odbrambeni vezni igrač fudbalskog kluba Barselona i reprezentacije Španije, Gvardiola je danas nesumnjivo jedan od najboljih fudbalskih trenera, a tokom svoje karijere postao je i jedno od fudbalskih imena sa najvećim brojem osvojenih titula.

U okviru svoje nove uloge ambasadora, Gvardiola će postati zvanično lice ovogodišnje kampanje adidasa za UEFA Ligu šampiona, Gamedayplus, koja će se odvijati tokom čitave predstojeće sezone evropskog fudbala. Gvardiola je osvojio UEFA Ligu šampiona jednom kao igrač i dva puta kao trener, a nedavno se pridružio aktuelnom nosiocu titule, fudbalskom klubu Bajern iz Minhena.

Nakon potpisivanja ugovora sa adidasom Gvardiola je izjavio: "Veoma sam ponosan što sam potpisao ugovor sa adidasom i postao jedan od njegovih ambasadora. adidas ima neverovatno nasleđe, ali u isto vreme može da se diči činjenicom da je najveći inovator u svetu fudbala, a to su dve osobine kojima se iskreno divim. Radujem se što ću predvoditi nastupajuću kampanju za UEFA Ligu šampiona, a fanovi mogu da očekuju još detalja o Gamedayplus kampanji narednih nekoliko sedmica."

adidas je globalni lider u svetu fudbala i zvanični je sponzor najvažnijih fudbalskih turnira na svetu, poput FIFA Svetskog kupa, FIFA Kupa Konfederacija, UEFA Lige šampiona i UEFA Šampionata Evrope. adidas je takođe sponzor nekih od vodećih klubova sveta, poput Real Madrida, Bajern Minhena, AC Milana, Flamenga i Čelsija. Neki od najboljih fudbalera takođe su na adidasovoj listi, poput igrača svetske klase Lea Mesija, Gereta Bejla, Danija Alvesa, Oskara, Ćavija, Karima Benzeme i Bastijana Švajnštajgera čiji je sponzor ovaj nemački brend.
Datum: 15.08.2013. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...