x

Blagojevićevoj zlato na Velikoj nagradi Peraci

Blagojevićevoj zlato na Velikoj nagradi Peraci

Tradicionalni miting „Velika nagrada Peraci“ u gađanju glinenih golubova, na strelištu „BG Sportskog centra Kovilovo“, okupio je  76 strelaca iz 12 zemalja. Najsjajnije trofeje podelili su takmičari iz pet država: Srbije, Crne Gore, Slovačke, Bugarske i Francuske. Jedno zlato ostalo je u Srbiji. U disciplini trap u ženskoj konkurenciji (75 meta) prvo mesto osvojila je naša juniorka Nikolina Blagojević, članica SK Grof, koja je u kvalifikacijama  pogodila  64 mete. U polufinalu je oborila 11 glinenih golubova i sa Ali Selin iz Bugarske i Marinom George iz Rumunije raspucavala za ulazak u borbu za prvo mesto. U finalu je ubedljivo pobedila Ali Selin. Naša reprezentativka je oborila 13, a bugarska takmičarka osam letećih meta. U borbi za bronzu Marina George je savladala srpsku takmičarku Aleksandru Miljković (Grof, Kalište). U disciplini trap za muškarce posle velike borbe i raspucavanja u polufinalu pobedio je Ivo Stanišić (Crna Gora). U finalu je bio bolji od našeg strelca Pere Nedića, člana SK Jedinstvo trap iz Stare Pazove, – 12:11. Treće mesto je osvojio Filip Marinov iz Slovačke koji je nadmašio srpskog takmičara Aleksandra Ružića (Kapriolo, Bačka Topola). Za ulazak u finale bilo je potrebno oboriti 115 meta, a sem Nedića i Ružića u polufinale (među šest najboljih) od srpskih strelaca plasirao se i Zoran Lukić (Kapriolo, Bačka Topola), koji je zauzeo šesto mesto. Ekipno je najbolja bila Slovačka, ispred Srbije 1, a bronza je pripala Srbiji 2. U konkurenciji juniora trijumfovao je Bugarin Marin Krilov. Naš strelac Dušan Nikolić (SK Barajevo)  je u kvalifikacijama oborio odličnih 117 letećih meta, ali u polufinalu je bio peti i nije ušao u borbu za odličja.


Niko od srpskih strelaca se nije nadmetao u disciplini skit, u kojoj se zlatom okitio Francuz Dilan Šoraj.


Pehare, medalje i poklone su uručili Predrag Šotra, predsednik,  i Dejan Mihajlović, selektor Streljačkog saveza za leteće mete Srbije.


Sledeće međunarodno takmičenje je 14. Velika nagrada Beograda, „Memorijal Milan Šotra“, koje će se održati  na strelištima BG Sportskog centra Kovilovo od 30.09. do 02.10.2016.


Trap, muškarci, plasman: 1. Ivo Stanišić (Crna Gora), 2. Pera Nedić (Srbija), 3. Filip Marinov (Slovačka), 4.Aleksandar Ružić (Srbija), 5. Mihal Slamka (Slovačka), 6. Zoran Lukić (Srbija)...   Meč za zlato: Stanišić – Nedić  12:11, za bronzu: Marinov –  Ružić  12:11. Ukupno  51 strelac.  Ekipno: 1. Slovačka 347, 2. Srbija 1 (Smiljanić, Bareta, Nedić) 339, 3. Srbija 2 (Lukić, Rožek, Varga) 337... Ukupno 11 ekipa.

Trap, žene, plasman:  1. Nikolina Blagojević (Srbija), 2. Ali Selin (Bugarska), 3. Marina George (Rumunija), 4. Aleksandra Maljković (Srbija)... Meč za zlato: Blagojević - Selin  13:8. Meč za bronzu: George – Maljković 13:9. Ukupno šest takmičarki.

Trap, juniori, plasman: 1. Marin Kirilov (Bugarska), 2. Vladimir Nahalka (Slovačka), 3. Radovan Prestek (Slovačka), 4. Ivan Karabalić (Hrvatska), 5. Dušan Nikolić (Srbija)... Meč za zlato:   Krilov – Nahalka 12:9, za bronzu: Prstek – Karabalić 12:11. Ukupno osam strelaca.

Skit, plasman: 1. Dilan Šoraj, 2. Dilan Rozije (obojica Francuska), 3. Georgi Georgijev (Bugarska), 4. Noemi Batalu (Francuska)... Za zlato: Šoraj – Rozije 15:15 (raspucavanje 4:3), za bronzu: Geogrijev – Batalu 13:10. Ukupno 11 strelaca.

Datum: 17.06.2016. Autor: Streljački savez za leteće mete Srbije

PROČITAJTE JOŠ...