Ženska rukometna reprezentacija Srbije u završnici kvalifikacionog ciklusa

Ženska rukometna reprezentacija Srbije završava kvalifikacioni ciklus u kome je učešće na Evropskom prvenstvu u Švedskoj u decembru 2016. praktično i obezbeđen. Pred našom najbolјom selekcijom su  dve poslednje utakmice, protiv Ukrajine 1. juna u Kijevu u 18 časova i protiv Italije u Kralјevu, 4. juna u 18 časova.

Selektor, Dragica Đurić: - To što se nalazimo u ovolikom broju, to mi je podstrek. Sada sam našla motiv za naredne dve utakmice. Satram da smo zaslužile veću pažnju madija našim rezultatima. Jako mi je drago što imamo nova imena na spisku. Optimistički sam raspoložena, jer sam na okuplјanju osetila mnogo pozitivne energije i sjajne atmosfere među igračicama. Kao što Radomir Antić kaže, „ne čine tim dobri igrači, već timski raspoloženi igrači“. To mi imamo i najveća prepreka nam je mali broj treninga.  Već sutra putujemo za Ukrajinu, ali bez alibija, idemo da pobedimo i uverena sam da ćemo to i da uradimo.

Debitant, Anastazija Đoković: - Srećna sam što sam dobila šansu da se dokažem u nacionalnoj selekciji. Ne osećam se novom u reprezentaciji, sa svima se poznajem i presrećna sam što sam srela moje neke bivše cimerke iz klubova. Nadam se da ćemo da pobedimo u oba meča.

Kapiten,  Katarina Krpež-Šlezak: - Cilј je isti. Da pobedimo u oba meča koja su pred nama i da ispravimo greške. Da završimo na najbolјi mogu način. Analize smo već odradili, sada na terenu moramo da to pretočimo u delo.

Povratnik u reprezentaciju, Marina Dimitrijević: - Imala sam sjajnu sezonu u Rumuniji i drago mi je da sam ponovo u reprezentaciji. Na meni je da se uklopim u postojeći sistem i da doprinesem da budemo još bolјe. Imamo dve utakmice, najbitnije je da se stvara pobednički duh.


Datum: 31.05.2016. Autor: Stana Vuković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...