x

Šest srpskih nada na juniorskom EP u Talinu

Šest srpskih nada na juniorskom EP u Talinu

Na Evropskom juniorskom prvenstvu malokalibarskim oružjem Srbiju će predstavljati šestočlana selekcija.


Šampionat  će biti održan u Talinu, od 12. do 19. juna. Sportski direktor Srećko Pejović je predložio, a Upravni odbor SSS prihvatio da na prvenstvu učestvuju muška i ženska reprezentacija puškom.


Juniorke, puška (MK puška ležeći i trostav): Milica Babić (1997. godište, Palilula), Sanja Vukašinović (1997, Novi Sad 1790), Nevena Armuš (1999, „Čika Mata“)


Juniori, puška (MK puška ležeći i trostav): Stevan Jovanović (1997, „Čika Mata“), Lazar Kovačević (1997, Jagodina 92), Miloš Ivanović (1996, „Čika Mata“).


Trener reprezentacije je Srećko Pejović.


Učesnike EP u Talinu od 2. do 8. juna očekuju zajedničke pripreme u Novom Sadu, koje će voditi treneri Srećko Pejović i Miomir Spasojević.


Srpski reprezentativci su bili vrlo uspešni u poslednjoj proveri pred EP, na turniru „Streljačke nade“, koji je minulog vikenda završen u Plzenu. Milica Babić je u takmičenju MK puškom iz trostava osvojila zlato uz državni juniorski rekord, a ekipa Babić, Vukašinović, Armuš je u istoj disciplini bila druga. U gađanju vazdušnom puškom srpski tim je takođe osvojio srebro, a Babićeva je pojedinačno bila druga. 


Od juniora u Plzenu je najviše pokazao Stevan Jovanović, koji je u obe discipline MK puškom zauzeo četvrta mesta. Ivanoviću je zamalo izmaklo finale MK puškom iz ležećeg stava. Kovačević zbog školskih obaveza nije putovao u Plzen, ali je učestvovao u trećem kolu Kupa Srbije MK oružjem na kome je u obe discipline puškom osvojio zlatne medalje u juniorskoj i bronzane u apsolutnoj konkurenciji (seniori i juniori)


Početkom maja Babićeva, Vukašinovićeva i Armušova su na seniorskom mitingu u Plzenu oborile ekipni seniorski državni rekord u trostavu (1.739 krugova).


Datum: 31.05.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...