Šest srpskih nada na juniorskom EP u Talinu

Na Evropskom juniorskom prvenstvu malokalibarskim oružjem Srbiju će predstavljati šestočlana selekcija.


Šampionat  će biti održan u Talinu, od 12. do 19. juna. Sportski direktor Srećko Pejović je predložio, a Upravni odbor SSS prihvatio da na prvenstvu učestvuju muška i ženska reprezentacija puškom.


Juniorke, puška (MK puška ležeći i trostav): Milica Babić (1997. godište, Palilula), Sanja Vukašinović (1997, Novi Sad 1790), Nevena Armuš (1999, „Čika Mata“)


Juniori, puška (MK puška ležeći i trostav): Stevan Jovanović (1997, „Čika Mata“), Lazar Kovačević (1997, Jagodina 92), Miloš Ivanović (1996, „Čika Mata“).


Trener reprezentacije je Srećko Pejović.


Učesnike EP u Talinu od 2. do 8. juna očekuju zajedničke pripreme u Novom Sadu, koje će voditi treneri Srećko Pejović i Miomir Spasojević.


Srpski reprezentativci su bili vrlo uspešni u poslednjoj proveri pred EP, na turniru „Streljačke nade“, koji je minulog vikenda završen u Plzenu. Milica Babić je u takmičenju MK puškom iz trostava osvojila zlato uz državni juniorski rekord, a ekipa Babić, Vukašinović, Armuš je u istoj disciplini bila druga. U gađanju vazdušnom puškom srpski tim je takođe osvojio srebro, a Babićeva je pojedinačno bila druga. 


Od juniora u Plzenu je najviše pokazao Stevan Jovanović, koji je u obe discipline MK puškom zauzeo četvrta mesta. Ivanoviću je zamalo izmaklo finale MK puškom iz ležećeg stava. Kovačević zbog školskih obaveza nije putovao u Plzen, ali je učestvovao u trećem kolu Kupa Srbije MK oružjem na kome je u obe discipline puškom osvojio zlatne medalje u juniorskoj i bronzane u apsolutnoj konkurenciji (seniori i juniori)


Početkom maja Babićeva, Vukašinovićeva i Armušova su na seniorskom mitingu u Plzenu oborile ekipni seniorski državni rekord u trostavu (1.739 krugova).


Datum: 31.05.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...