x

Održano Prvenstvo Beograda u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom 2012

Održano Prvenstvo Beograda u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom 2012
Najbolji stonoteniseri sa invaliditetom iz Beograda još jednom su se 29. 11. 2012. godine, tradicionalno okupili Prvenstvu na Beograda u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom održanom u Stonoteniskoj akademiji "Kocić" pod pokroviteljstvom Skupštine grada - Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, a u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Oko 50 najboljih stonotenisera raznih kategorija invalidnosti demonstrirali su svoja umeća iz stonog tenisa. Među njima i osvajačice zlatnog odličja sa prethodnog Evropskog prvenstva Sanja Mitrović i Zorica Popadić, kao i višestruki osvajač medalja sa međunarodnih takmičenja i svetskih kupova - Budimir Malešić, svi članovi Stonoteniskog kluba invalida Beograd (STIB).

U kategoriji osoba sa telesnim invaliditetom u grupi sedećih ( takmičari koji igraju u invalidskim kolicima ) trijumfovali su Budimir Malešić u muškoj i Sanja Mitrović u ženskoj konkurenciji, dok je u grupi stojećih najuspešniji takmičar prvenstva bio Miroslav Rajić ( STIB ).

U grupi takmičarki sa intelektualnim teškoćama prvo mesto je osvojila Dragana Vuksan, dok je u muškoj konkurenciji trijumfovao Martić Tomislav, oboje članovi Udruženja " Živimo zajedno ".
Datum: 30.12.2012. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...