x

Uoči SK u Bakuu: Srpski kvartet već obezbedio Bolonju

Uoči SK u Bakuu: Srpski kvartet već obezbedio Bolonju Foto: ISSF

Određen je sastav Srbije za poslednji, četvrti ovogodišnji Svetski kup (Baku, 20 -  28. jun), posle koga će biti poznata lista učesnika finalnog turnira (Bolonja, 4 – 10. oktobar).


Našu zemlju će u Bakuu predstavljati desetoro strelaca - puška: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica “Čika Mata”), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Ivana Maksimović (“Akademija Maksimović”), Andrea Arsović (Partizan), pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030) i Jasna Šekarić (Crvena zvezda).


U stručnom štabu biće sportski direktor SSS Srećko Pejović i treneri Dragan Donević, Goran Maksimović i Jelena Arunović.


Za sada je čak četvoro srpskih strelaca obezbedilo mesto na finalu Svetskog kupa u Bolonji: Andrea Arsović (vazdušna puška), Bobana Veličković, Zorana Arunović (obe vazdušni pištolj) i Milenko Sebić (MK puška trostav). 


Arsovićeva, Veličkovićeva i Sebić, su se za finalni turnir plasirali osvajanjem medalja i dobrim rezultatima na, u sredu završenom, SK u Minhenu. Arsovićeva i Veličkovićeva su osvojile zlatne, a Sebić srebrnu medalju uz državne rekorde finala i osnovnog dela. Arunovićeva će na takmičenju u Bolonji učestvovati kao branilac Kristalnog globusa osvojenog za pobedu u finalu Svetskog kupa 2015. godine, održanom takođe u Minhenu. 


Mesto na turniru u Bolonji teoretski još nisu osigurali, ali izvesno je da će na njemu učestvovati i Damir Mikec, srebrni vazdušnim pištoljem na SK u Rio de Žaneiru, i Stevan Pletikosić, koji je u Riju “upucao” bronzu MK puškom iz ležećeg stava.


Na završnom takmičenju Svetskog kupa u svakoj disciplini nadmetaće se po prvih osam strelaca na listi sastavljenoj na osnovu rezultata i plasmana na četiri godišnja turnira (računa se samo najbolji plasman i rezultat), branioci trofeja, kao i osvajači olimpijskih medalja u Rio de Žaneiru, ukoliko se nisu plasirali na osnovu nekog od prva dva kriterijuma.


Sebić je, iako je u Minhenu osvojio srebro, vodeći na listi za trostav, jer od njega je bolji samo Amerikanac Metju Emons, koji u Bolonju ide kao branilac trofeja. Andrea Arsović je u svojoj disciplini na drugom mestu, Bobana Veličković na trećem, Damir Mikec na četvrtom, a Stevan Pletikosić na petom. 


Datum: 30.05.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...