Zapažen uspeh naši parakajakaša na SP u Duisburgu

Na prvenstvu Sveta u parakajaku i evropskim olimpijskim kvalifikacijama drugog takmičarskog dana koje se održavaju  u nemačkom Duisburgu, kajakaška repezentacija Srbije imala je zapažen uspeh.

Strahinja Mladežić i Kristina Bedeč koji jure „norme“ za Rio izborili su posle nastupa u kvalifikacijama odnosno polufinalu priliku da se u A finalu domognu jedne od prve dve pozcije koja vodi na igre u Brazil.

Jedini predstavnik Srbije u kanuu Strahinja Mladežić je direktno iz kvalifikacija obezbedio nastup u finalu discipline c-1 1000m koje se vesla sutra od 9.45 u Dusibrugu. Mladežić je stazu od jednog kilometra preveslao u vremenu od 3 minuta 57 sekundni i 087 stotinki što mu je bilo dovoljno za drugu poziciju u trci i direktan prolaz u finale.

Predstvanica Srbije u disciplini k-1 500m Kristina Bedeč je u kvalifikacijama ostvarila plasman na četrtu pozciju sa vremenom 1:53,662. U polufinalu se značajno popravila i stazu od pola kilometra je preveslala za 1:52,194 minuta što je bilo dovoljno za drugo mesto i plasman u finale koje se sutra vesla od 9,30 časova.

Parakajakaš Vuk Radovanović u discplini KL2 200m kvalifikacije završio na trećoj poziciji u svojoj kvalifikacionoj grupi (51,475 sekundi) da bi u polufinalu sa vremenom 48,411, koliko mu je trebalo da prevesla deonicu od 200m metara, zauzeo peto mesto i time doveslao do B finala i borbe za plasman od 10 do 18 mesta.

Parkajakaš Arsen Arsenović u disciplini KL3 200m u kvalifikacijama bio je trećeplasirani sa vremenom  44,181 sekunda. U polufinalu iako je popravio vreme (42,893 sekunde) završio je trku na četvrtoj poziciji što je bilo dovoljno za B finale koje se sutra vesla od 11.20 časova.

Sutra je poslednji dan prvenstva Sveta u parakajaku i evropskim olimpijskih kvalifikacija kada će se znati da li će srpski kajak imati još sportista  na Olimijskim igrama i da li će u parakajaku disciplini koja je po prvi put uvedna od ove godine u program Olimpijskih igrama imati svoje predstavnike.


Datum: 19.05.2016. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...