x

Zapažen uspeh naši parakajakaša na SP u Duisburgu

Na prvenstvu Sveta u parakajaku i evropskim olimpijskim kvalifikacijama drugog takmičarskog dana koje se održavaju  u nemačkom Duisburgu, kajakaška repezentacija Srbije imala je zapažen uspeh.

Strahinja Mladežić i Kristina Bedeč koji jure „norme“ za Rio izborili su posle nastupa u kvalifikacijama odnosno polufinalu priliku da se u A finalu domognu jedne od prve dve pozcije koja vodi na igre u Brazil.

Jedini predstavnik Srbije u kanuu Strahinja Mladežić je direktno iz kvalifikacija obezbedio nastup u finalu discipline c-1 1000m koje se vesla sutra od 9.45 u Dusibrugu. Mladežić je stazu od jednog kilometra preveslao u vremenu od 3 minuta 57 sekundni i 087 stotinki što mu je bilo dovoljno za drugu poziciju u trci i direktan prolaz u finale.

Predstvanica Srbije u disciplini k-1 500m Kristina Bedeč je u kvalifikacijama ostvarila plasman na četrtu pozciju sa vremenom 1:53,662. U polufinalu se značajno popravila i stazu od pola kilometra je preveslala za 1:52,194 minuta što je bilo dovoljno za drugo mesto i plasman u finale koje se sutra vesla od 9,30 časova.

Parakajakaš Vuk Radovanović u discplini KL2 200m kvalifikacije završio na trećoj poziciji u svojoj kvalifikacionoj grupi (51,475 sekundi) da bi u polufinalu sa vremenom 48,411, koliko mu je trebalo da prevesla deonicu od 200m metara, zauzeo peto mesto i time doveslao do B finala i borbe za plasman od 10 do 18 mesta.

Parkajakaš Arsen Arsenović u disciplini KL3 200m u kvalifikacijama bio je trećeplasirani sa vremenom  44,181 sekunda. U polufinalu iako je popravio vreme (42,893 sekunde) završio je trku na četvrtoj poziciji što je bilo dovoljno za B finale koje se sutra vesla od 11.20 časova.

Sutra je poslednji dan prvenstva Sveta u parakajaku i evropskim olimpijskih kvalifikacija kada će se znati da li će srpski kajak imati još sportista  na Olimijskim igrama i da li će u parakajaku disciplini koja je po prvi put uvedna od ove godine u program Olimpijskih igrama imati svoje predstavnike.


Datum: 19.05.2016. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...