x

Revija veslačkog podmlatka na Adi

U subotu, 14. maja 2016. u organizaciji Veslačkog saveza Srbije i Veslačkog kluba Grafičar na regatnoj stazi na Adi Ciganliji održano je prvo kolo Omladinske lige Srbije, veoma značajno takmičenje za srpski veslački podmladak. Svoje umeće prikazali su pioniri i kadeti u skifu, dubl skulu, četverac skulu, dvojcu bez kormilara, četvercu bez kormilara i četvercu sa kormilarom iz 13 srpskih klubova – Begeja 1883, Galeba, Grafičara, Danubiusa 1885, Zreneksa, Jezave, Palića, Partizana, Pirota, Save, Smedereva, Crvene zvezde, Tamiša i Čuruga. Iako uslovi na Savskom jezeru nisu bili najidealniji srpski veslački podmladak se još jednom pokazao u lepom svetlu, a viđeno je mnogo zanimljivih i neizvesnih trka. Kada se podvukla crta epitet najuspešnijeg kluba, nakon 13 finalnih okršaja, pripao je Partizanu čiji su članovi osvojili sedam medalja, od toga četiri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu. Na drugom mestu u ukupnom skoru bio je Čurug sa tri zlata, a na trećem Grafičar sa dva zlata, jednim srebrom i dve bronze. Pored ova tri kluba na pobedničkom postolju svoje predstvanike imalo je još sedam klubova i to Galeb (1 zlato – tri srebra – 1 bronza), Crvena zvezda (1– 2 – 2), Smederevo (1– 2 – 1), Palić (1– / – 1), Danubius 1885 (/ – 2 – 4), Tamiš (/ – 1 – /) i Sava (/ – 1 – /).

– Zadovoljni smo kako je protekla regata na Adi Ciganliji. Zbog nešto lošijih uslova u jednom trenutku smo prekinuli trke, a pauza je trajala 40-tak minuta. Bezbednost učesnika nam je bila na prvom mestu i ništa nismo hteli da prepustimo slučaju. Sve u svemu prvo kolo Omladinske lige Srbije proteklo je u regularnim uslovima, a bez obzira na to što su, zbog vremenskih prilika, izostali neki vrhunski rezulatati srpski veslački podmladak je pokazao da naše veslanje ne mora da brine za budućnost – kazao je Lazo Pivač, direktor Veslačkog kluba Grafičar.

Naredno, drugo, kolo Omladinske lige Srbije biće održano 18. juna u Čurugu, dok je 15. oktobra u Novom Sadu na programu poslednja regata u okviru ovog takmičenja.


Broj osvojenih medalja po klubovima

Klub

Zlato

Srebro

Bronza

Ukupno

Partizan

4

1

2

7

Čurug

3

/

/

3

Grafičar

2

1

2

5

Galeb

1

3

1

5

Crvena zvezda

1

2

2

5

Smederevo

1

2

1

4

Palić

1

/

1

2

Danubius 1885

/

2

4

6

Tamiš

/

1

/

1

Sava

/

1

/

1

Datum: 16.05.2016. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...