x

Srpski miks opet za dlaku ostao bez odličja na međunarodnoj sceni

Srpski miks opet za dlaku ostao bez odličja na međunarodnoj sceni

Srpski mešoviti dubl Milica Simić, Igor Bjelan na drugom uzastopnom internacionalnom turniru ostao je za dlaku bez odličja. Posle četvrtfinala Hellas Open 2016 u Sidirokastru, Simićeva i Bjelan stigli su do borbe za polufinale i medalju i na Slovenia International 2016 koji je od 12. do 15. maja 2016. u Medvodama okupio gotovo 200 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. Naš par je bio slobodan u prvom kolu glavnog žreba, a u drugom je pobedio mađarsku kombinaciju Jozef Mešter, Danijela Gonde s 2:0 i tako se plasirao u četvrtfinale. Ipak, u duelu za proboj među četiri najbolja para izgubio je posle velike borbe, u dva seta, od potonjih finalista, Stiva Olesena i Sare Lundgard iz Danske.


“Veoma sam zadovoljna rezultatima koje u poslednje vreme postižem sa Bjelanom u miksu, tim pre jer smo odigrali svega nekoliko turnira zajedno. Trenutno se fokusiramo isključivo na podizanje nivoa igre i savladavanje tehničko-taktičkih zadataka. Na dva turnira zaredom bili smo nadomak osvajanja medalje, a nadam se da ćemo na nekom narednom uspeti da prebrodimo i četvrtfinale“, kazala je Milica Simić.


Na žalost, Dragoslav Petrović i Bjelan nisu uspeli da prebrode prvo kolo glavnog žreba muškog singla u Sloveniji. Petrović je posle mnogo neizvesnosti izgubio od Francuza Joselina Dešampa s 2:0, dok je Bjelan poražen od njegovog sunarodnika Romana Edelina, takođe, s 2:0. Bjelan je bez borbe stigao do glavnog žreba do kojeg se Petrović probio dvema velikim pobedama u kvalifikacijama. U prvom kolu savladao je Slovenca Domena Lonzaričića s 2:0, u drugom je bio slobodan, dok je u trećem, takođe sa 2:0, bio bolji od Azijata Tovanakasema Samatka sa Tajlanda.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Sloveniji na kojem je sudio naš međunarodni sudija Goran Jelesijević.


Datum: 16.05.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...