x

Simićeva i Bjelan stali na korak od odličja u Grčkoj

Simićeva i Bjelan stali na korak od odličja u Grčkoj

Srpski mešoviti dubl Milica Simić, Igor Bjelan stigao je na korak od medalje u mešovitim parovima na Hellas Open 2016, čiji će domaćin od 5. do 8. maja bio Sidirokastro. Naš par je u borbi za polufinale izgubio od prvih nosioca Pavela Petrije i Anete Vojtkovske iz Poljske. Uprkos tom porazu Simićeva i Bjelan su postigli veliki uspeh u Sidirokastru, samim plasmanom među osam najboljih parova i to u olimpijskoj godini. Do četvrtfinala srpski miks je stigao pobedama nad Grcima Grke Dimitriosom Skrontasom i Eirini Gojgleri, odnosno Georgea Galvasa i Zoi Aleli. Na žalost, oba naša predstavnika u glavnom žrebu muškog singla izgubila su u prvim kolima. Bolji od Bjelana bio je treći nosilac Kale Koljonen iz Finske, a od Dragoslava Petrovića, njegov sunarodnik, Lik Heine, sedmi nosilac.


“Poslednje dve nedelje smo naporno trenirali i pripremali se za ovaj turnir. Milica i ja smo prvom i drugom kolu imali vrlo nezgodne domaće takmičare, ali opravdali smo ulogu favorita i slavili u oba meča. U četvrtfinalu smo imali dosta teži zadatak, prve nosioce. Igrali smo vrlo dobro i kvalitetno ali na kraju nismo uspeli da preokrenemo meč u našu korist. U pojedinačnoj konkurenciji Dragoslav i ja, i pored odlične igre, nismo uspeli da se domognemo osmine finala. Naredne nedelje nas očekuje novi turnir u Sloveniji“, kazao je Igor Bjelan.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Grčkoj, koji je okupio preko 100 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja.


Datum: 09.05.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...