x

Na 29. Beogradskom maratonu učestvovali i kućni ljubimci

Na 29. Beogradskom maratonu učestvovali i kućni ljubimci Autorka fotografije: Ana Tošić

Beogradski maraton koji je prošle godine postao pet friendly manifestacija, i ove godine u okviru Coca Cola Trke zadovoljstva organizovao je IDEA Šetnju odgovornih vlasnika pasa. Oko stotinu građana prošetalo je sa svojim ljubimcima stazom dugom pet kilometara.


Uslov za učešće u trci bilo je da pas bude čipovan i vakcinisan protiv besnila, da se vodi na povocu, da ima korpu ako spada u kategoriju pasa za koju postoji ta zakonska obaveza i da vlasnici ponesu higijenske kesice i vodu za pse. Ovlašćeni veterinari JKP “Veterina Beograd” pre početka Šetnje proverili su da li psi ispunjavaju sve uslove.


IDEA trgovinski lanac obezbedio je majice i brojeve za pse i njihove vlasnike, kao i poklone koji su ih čekali na cilju, a bilo je organizovano i fotografisanje sa ljubimcima.


Volonteri i partneri Beogradskog maratona u Šetnji odgovornih vlasnika pasa bili su aktivisti organizacija civilnog društva (Kinološka akademija, Feniks, Ekolibrijum, Ljubimci, Zoovita, Link plus), studenti veterinarske medicine i doktori veterinarske medicine.


Ova pet friendly manifestacija ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Stoga smo i ove godine pozvali učesnike da doniraju hranu za napuštene pse i mačke. Po završetku Šetnje, hrana je donirana udruženju Prihvatilište Draževac koje brine o velikom broju napuštenih kućnih ljubimaca.


Datum: 19.04.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...