Na 29. Beogradskom maratonu učestvovali i kućni ljubimci

Beogradski maraton koji je prošle godine postao pet friendly manifestacija, i ove godine u okviru Coca Cola Trke zadovoljstva organizovao je IDEA Šetnju odgovornih vlasnika pasa. Oko stotinu građana prošetalo je sa svojim ljubimcima stazom dugom pet kilometara.


Uslov za učešće u trci bilo je da pas bude čipovan i vakcinisan protiv besnila, da se vodi na povocu, da ima korpu ako spada u kategoriju pasa za koju postoji ta zakonska obaveza i da vlasnici ponesu higijenske kesice i vodu za pse. Ovlašćeni veterinari JKP “Veterina Beograd” pre početka Šetnje proverili su da li psi ispunjavaju sve uslove.


IDEA trgovinski lanac obezbedio je majice i brojeve za pse i njihove vlasnike, kao i poklone koji su ih čekali na cilju, a bilo je organizovano i fotografisanje sa ljubimcima.


Volonteri i partneri Beogradskog maratona u Šetnji odgovornih vlasnika pasa bili su aktivisti organizacija civilnog društva (Kinološka akademija, Feniks, Ekolibrijum, Ljubimci, Zoovita, Link plus), studenti veterinarske medicine i doktori veterinarske medicine.


Ova pet friendly manifestacija ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Stoga smo i ove godine pozvali učesnike da doniraju hranu za napuštene pse i mačke. Po završetku Šetnje, hrana je donirana udruženju Prihvatilište Draževac koje brine o velikom broju napuštenih kućnih ljubimaca.


Datum: 19.04.2016.
Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Beogradski maraton 2016

POVEZANE VESTI...
+ Smoki Smokić Dečiji maraton u subot...
+ Nikolić: 29. Beogradski maraton, pre...
+ Beogradski maraton u znaku Kenijaca
+ Ravnopravno do cilja na 29. Beogradsk...
+ Svet u Beogradu – Beograd u svetu
+ Šetnja odgovornih vlasnika pasa na 2...
+ 29. Beogradski maraton - Možeš i ti

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Beogradski maraton 2011
+ Beogradski maraton 2012
+ Beogradski maraton 2013
+ Beogradski maraton 2014
+ Beogradski maraton 2016
+ Beogradski SuisseGas maraton 2015

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...