x

XIII Streetvolleyball turnir Subotica

XIII Streetvolleyball turnir Subotica
U periodu od 18. do 19. maja 2013. godine, na Trgu republike i Trgu slobode u Subotici, održaće se XIII Strettvolleyball odbojkaški turnir,  2013. a ujedno i Medjunarodni Festival odbojke. Tokom ova dva dana na 30 mreža odbojku će igrati devojčice i dečaci uzrasta od 9 do 15 godina, podeljeni u 7 kategorija za devojčice i 5 kategorija za dečake. Odbojka će se prvog dana igrati na 20 terena, a drugog dana na 10 i to u vremenu od 9 do 21 čas. Na turniru će učestvovati 230 ekipa sa oko 1500 takmičara od kojih je 170 ekipa devojčica i 30 ekipa dečaka - iz 40 klubova koji dolaze iz više od 30 gradova širom Srbije,i inostranstva(Cro,Hun,BiH,RS,Slo).

Streetvolleyball turnir se održava u Subotici od 2001. i svake godine beleži sve veći broj učesnika i timova iz cele Srbije. Ovogodišnji Streetvolleyball turnir 2013 , ima za cilj da doprinese razvoju odbojke, stvaranju uslova za aktivnije učešće mladih u vrhunskom sportu, kao i uključivanju mlade populacije u sportske aktivnosti u slobodno vreme, kroz afirmaciju sportskog i takmičarskog duha.

Konferencija za medije će se održati u Subotici, u Pres centru Gradske kuće u petak, 17. maja u 14 časova.
Suorganizator: Grad Subotica-Resor sporta
Sufinansiranje projekta: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu - AP Vojvodine  

Medijski prijatelji: Yu eko TV, Sity Tv, K 23, Info kanal, Subotičke novine, Nordnet, Blic, Sportski Žurnal, Dnevnik, TV Novi Sad, Dinovizija, Subotica info, Het Nap, Magyar Szo.

 


Datum: 27.02.2013. Autor: Dragan Savić

PROČITAJTE JOŠ...