x

200 trkača Škole trčanja zajedno na startu Beogradskog maratona

200 trkača Škole trčanja zajedno na startu Beogradskog maratona

Beogradske ulice su osvojili svi koji su odlučili da budu aktivni učesnici praznika trčanja u prestonici. Oni koji su se dodatno istakli, kako vizuelno, zbog posebno pripremljenih majica u istoj boji, tako i zbog timskog učešća, su polaznici škole trčanja, jedinstvene u našem gradu.  Grupa od 200 trkača, koja podjednako broji i muškarce i žene, nastupila je zajedno, bodrili su jedni druge od početka do kraja trke, baš kao što su to činili i prethodnih pet meseci.


U decembru početnici, a sada aktivni trkači, učestvovali su na „Trci zadovoljstva“, a neki od njih i na prvom polumaratonu, uz podršku adidasa. Ekipu škole trčanja predvodili su Veroljub Zmijanac, osnivač trkačkog pokreta u Srbiji „Belgrade Running Club“ i Ivan Radenković, glavni trener. Trkački tim imao je i jedinstvenu podršku svojih navijača, koji su se strateški rasporedili na ključnim deonicama, kako bi im dali dodatnu energiju.


Škola trčanja je pokret koji okuplja ljubitelje trčanja i dva puta godišnje organizuje petomesečne treninge – zimski i letnji. Na ovaj način podstiče se trčanje u grupi, koje mnogo lakše motiviše trkače za treninge.  U okviru 5 meseci trkači imaju 56 treninga na različitim lokacijama Beograda i rade sa profesionalnim trenerima.


Cilj škole jeste da se početnicima koji vole trčanje olakša proces ulaska u svet trčanja, a svima ostalima pruži motivacija i stručna podrška kako bi se što bolje pripremili za nove trkačke izazove.


Osim profesionalno osmišljenih treninga za rekreativce i profesionalce, trkači imaju testiranje fizičke kondicije na početku i na kraju programa, mesečni program rada (Trkački plan), zatvorenu Facebook grupu za komunikaciju sa trenerima i članovima, konsultacije sa trenerima i savetovanje o trkačkoj opremi.


Škola trčanja može  se naći na Facebook strani:

https://www.facebook.com/skolatrcanjabeograd/


Datum: 16.04.2016. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...