Nebeski letač Havier Sotomajor u Beograd

Havijer Sotomajor, legendarni kubanski atletičar, je promoter 29. Beogradskog maratona. Sotomajor je aktuelni svetski rekorder u skoku u vis, a u dugoj i izuzetno uspešnoj karijeri je bio olimpijski šampion 1992. godine u Barseloni, šestostruki svetski prvak u dvorani i na otvorenom i višestruki svetski rekorder.


Prvi svetski rekord Sotomajor je postavio 1988. godine kada je u Salamanki skočio 2,43 m, potom je 1989. godine u San Huanu skočio 2,44 m, a aktuelni svetski rekord od 2,45 m postigao je 1993. godine ponovo u Salamanki. Sotomajor je neprikosnoveni svetski rekorder i vladalac atletskog neba već 28 godina. Pre njega, najduža vladavina jednog svetskog rekordera u ovoj disciplini trajala je 12 godina i to još u prvoj polovini 20. veka.


Sotomajor će u Beogradu kao promoter 29. Beogradskog maratona biti prisutan na konferenciji za medije u 15.30h u Skupštini grada Beograda, a posle toga će u 18h voditi Javni čas atletike za učesnike 23. Smoki Smokić Dečijeg maratona.


Sotomajor će se tokom svih dešavanja na 29. Beogradskom maratonu 16.04.2016. biti sa učesnicima, gledaocima i posetiocima ovog događaja od starta do cilja.


Datum: 15.04.2016.
Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Beogradski maraton 2016

POVEZANE VESTI...
+ Havijer Sotomajor: Hvala dragim prija...
+ Sotomajor poručio Beograđanima: Už...
+ 200 trkača Škole trčanja zajedno n...
+ Održan Javni čas atletike
+ Ravnopravno do cilja na 29. Beogradsk...
+ Air Serbia postaje partner Beogradsko...
+ Svet u Beogradu – Beograd u svetu
+ Nebeski letač Havier Sotomajor promo...
+ 29. Beogradski maraton - Možeš i ti
+ 16. april, savršen dan - #BudiTu za...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Beogradski maraton 2011
+ Beogradski maraton 2012
+ Beogradski maraton 2013
+ Beogradski maraton 2014
+ Beogradski maraton 2016
+ Beogradski SuisseGas maraton 2015

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...