Svet u Beogradu – Beograd u svetu

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda, istakao je na konferecniji za medije  u sali Skupštine Grada Beograda da je  će 29. „Beogradski maraton“ 16. aprila poslati najlepšu sliku  u svet ali i da će svet doći da trči ulicama glavnog grada Srbije.

- O ovoj manifestaciji čuće se i videti na svim kontinentima, doći će oko 6.000 učesnika maratona i polumaratona, što je rekord na rekordima i pošto je najavljeno lepo vremen očekujemo mnogo učesnika i u „Koka Kola trci zadovoljstva“ kao i desetine hiljada Beograđana  na ulcima – rekao je Nikola Nikodijević.- Naš maraton je rame uz rame sa najvećim svetskim maratonima  i  mnogo znači za promociju grada. Siguran sma da ću biti na startu „Trke zadovoljstva“ a  da li ću stiči do cilja, to je već veliki znak pitanja – našalio se Nikola Nikodijević.

O doprinosu beogradskom turizmu, govorio je i Miodrag Popović v.d. direktora Turističke organizacije Beograda (TOB):

- Svaka flašica vode, svaki sendvič i obrok  koji se popije i pojede na „Beogradskom maratonu“ je neka vrsta izvoza  i doprineće turizmu i ekonomiji Beograda. „Beogradski maraton“ je došao do svetskih visina i ima izuzetan ugled i zbog toga će doneti veliki publicitet Beogradu. Takva reklama, inače,  ne bi mogla da se plati...

Podršku „Beogradskom maratonu“, treću godinu za redom pruža, i ugledna firma „Hemofarm“ ove godine sprovodeći akciju „Produži život“ kojom se podstiče donacija organa:

- Život je svakom najveći dar, a zdravlje najveće bogatstvo –istakla je Suzana Đorđević direktor Hemofarma.-  Želimo da  pomognemo da do što većeg broja građana stigne poruka o važnosti donacije organa a  zaposleni u Hemofarmu trčaće u  „Trci zadovoljstva“ i korporativnim štafetama.

„Derbi banane“ podeliće učesnicima u svim trkama pet tona banana koje su, kako je podvukla predstavnica reklamne agencije „Autentik tu gou“ Dragana Jelić, izuzetno korisne u ishrani sportista i svih  koji se bave rekreacijom:

- Dve banane daju sportisti sve što mu je potrebno  za 90 minuta treninga i sigurna sam da će pomoći i učesnicima „Beogradskog maratona“. Uvek kažem prijateljima da je „Beogradski maraton“ simbol mog grada i najlepši trenutak u aprilu.

Magazin „Kord“ već deset godina je sa „Beogradskim maratonom“ i kako je naglasila  Nada Lukić,  do sada je u humanitarnim trkama ekipa ambasada, korporacija i firmi, sakupljeno 138.000 evra:

- I ove godine će, na naš poziv učestvovati oko 400 trkača i doniraće se svaki kilometar koji pređu.

„Beogradskom maratonu“ se pridižila i „Belgrejd urban raning grup“ čiji je osnivač Nikola Miljković  istakao da  se naš maraton uključio u pokret „Trčanje bez granica“ čijih će 250 članova  biti u raznim trkama u subotu.

Direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić zahvalio se partnerima u organizaciji, pre svih Skupštini Grada Beograda, resornim sekretarijatima i komunalnim službama, Ministarstvu omladine i sporta,  TOB,  TOS, ali i firmama Hemofarm, Atentik tu gou, Derbi bananama,  Idei, Unika osiguranju, Koka Koli, Midia grupi, Asiksu, Štarku, Er Srbiji, Fijatu,  SBB, Polimarku,  Endžojingu, Bel hospicu, Erdingeru i drugima:

- Bez ovih divnih partnera ne bi bilo ni ovogodišnjeg maratona koji je oborio sve rekorde jer ćemo imati 6.000 učesnika u maratonu i polumaratonu. Nismo mogli ni da sanjamo da će biti ovoliko prijava, pa zato molim sve koji žele brojeve da se što pre jave u „Dom omladine“ u prijavni centar, jer nam ponestaju. Obezbdili smo 50.000 flašica vode „Rosa“ i još oko 45.000 čaša sa vodom, po četiri cisterne  i tuš zonu jer se očekuje toplo vreme. Ovo je sjajna uvertira za 30. maraton dogodine.

Svetski rekorder u skoku uvis Havijer Sotomajor, čovek koji je „preskočio fudbalski gol“ je promoter „Beogradskog maratona“. Planirano je bilo da doputuje u četvrtak, ali  mu se razbolelo dete, pa je dolazak pomeren za petak.

- Pred novinarima, kojih ima prijavljenih 250, pojaviće se u petak u 15,30 časova na posebnoj konferenciji za medije  u Skupštini grada. Istog dana  biće učesnik i „Javnog časa atletike“ gde će se družiti sa učesnicima „Dečijeg maratona“ i mladim atletičarima iz naših klubova - objasnio je Dejan Nikolić.

Maratonska i polumaratonska trka startuju u subotu u 10 časova u Bulevaru kralja Aleksandra na raskrsnici sa Resavskom ulicom. Cilj obe trke je kod Hotela „Moskva“ na Terazijama. Polumaraton će se bodovati i za štafetno Prevenstvo Srbije.

„Koka kola trka zadovoljstva“ na pet kilometra startuje u 10,05 na raskrsnici Ulice kneza Miloša i Trga Nikole Pašića (ispred Narodne skupštine) a cilj je na Terazijama.


Datum: 15.04.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...