Milici Simić i Iliji Pavloviću po dva zlata

Prvi A turnir u 2016, tradicionalni Kup grada Novog Sada u badmintonu, koji je ove godine održan po četrnaesti put, okupio je 9. i 10. aprila predstavnike iz sedam klubova – BK Beograd, BK Dinamo (Pančevo), BK Fanatik (Vršac), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac), BK Novi Sad i BK Helianthus (Novi Sad). Na terenima sportske sale u OŠ “Sveti Sava“ u Rumenci viđeno je mnogo neizvesnih i zanimljivih duela u takmičenju koje su organizovali Badminton savez Vojvodine i badminton klubovi Novi Sad i Helianthus, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada. Posle dva sadržajna dana epiteti najuspešnjih takmičara pripali su članovima BK Novi Sad Milici Simić i Iliji Pavloviću, koji su osvojili po dva zlatna odličja.


Simićeva, koja je branila prošlogodišnji “het-trik” sa ovog turnira, do zlata u ženskom singlu stigla je pobedom u finalu nad darovitom takmičarkom BK Zmajevi Marijom Sudimac. U tandemu sa Igorom Bejlanom iz BK Beograd osvojila je najsjajnije odličje u miksu. Njih dvoje su u završnom okršaju bili bolji od Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac) i Anja Velemir (BK Ravens KG). Na putu da ponovi uspeh sa A turnira u Novom Sadu 2015. Simićevu su sprečila Sudimčeva i Velemirova. U meču koji je odlučivao o zlatu u ženskom dublu Simićeva i njena partnerka Bojana Jovanović iz pančevačkog Dinama izgubile su od kombinacije BK Zmajevi i BK Ravens KG.


“Zadovoljna sam svojim nastupom u Novom Sadu. Ovaj turnir mi je bio dobra provera za naredne izazove, pogotovo za Prvenstvo Srbije za seniore koje je na programu 21. i 22. maja, takođe u Novom Sadu. U ženskom dublu Bojana Jovanović i ja nismo imale svoj dan. Marija Sudimac i Anja Velemir su bile bolje i na kraju zasluženo su stigle do najsjajnijeg odličja. Nadam se da će na državnom šampionatu biti drugačija slika”, kazala je Milica Simić.


Ilija Pavlović je do trijumfa u muškom singlu stigao pobedom u finalu nad Milićem. Pored ovog zlata osvojio je i najsjajnije odličje u muškom dublu gde mu je partner bio Nenad Milošević iz BK Novi Sad. U duelu za zlato u ovoj konkurenciji njih dvojica su bili bolji od Bjelana i Milića.


“Prezadovoljan sam svojim nastupom u Novom Sadu. U singlu sam stigao do svog prvog trofeja na A turniru posle mnogo vremena. Žestoko sam trenirao, ušao u takmičenje maksimalno fokusirano, istovremeno igrao bez bilo kakvog grča i na kraju sam stigao do zlata. Kada je dubl u pitanju tu smo Milošević i ja pripredili iznenađenje. Iako smo se odlično pripremali za ovu konkurenciju nismo očekivali da možemo do trofeja. Ipak, od početka smo zaigrali na visokom nivou, iz meča u meč smo bili sve sigurniji i bolji, a epilog je poznat. Moram da ovom prilikom pohvalim i samu organizaciju turnira. Igrači su imali fenomenalne uslove za igru i bila je prava milina nastupiti u takvom ambijentu”, istakao je Ilija Pavlović.


Prijatelji ovog turnira bile su kompanije “Tin šped”, “Yonex” i “Naša koka plus”. Naredni seniorski A turnir na programu je od 17. i 18. septembra u Beogradu kada se igra XVI Kup grada – Trofej Beograda u badmintonu, dok je poslednji, treći, u ovoj godini 29. i 30. oktobra u Kragujevcu kada se igra XIII Kup grada Kragujevca u badmintonu.


Medalje su osvojili – Žene pojedinačno: 1. Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo); Muškarci pojedinačno: 1. Ilija Pavlović (BK Novi Sad), 2. Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Nenad Milošvić (BK Novi Sad); Ženski parovi: 1. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac) / Anja Velemir (BK Ravens KG, Kragujevac), 2. Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo) / Milica Simić (BK Novi Sad), 3. Stefana Stanković / Mirjana Vasić (BK Ravens KG, Kragujevac); Muški parovi: 1. Nenad Milošević / Ilija Pavlović (BK Novi Sad), 2. Igor Bjelan (BK Beograd) / Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Miodrag Kaličanin (BK Beograd) / Borko Petrović (BK Zmajevi, Kruševac); Mešoviti parovi: Igor Bjelan (BK Beograd) / Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac) / Anja Velemir (BK Ravens KG, Kragujevac), 3. Sergej Lukić / Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac).


Datum: 12.04.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...