x

Milici Simić i Iliji Pavloviću po dva zlata

Milici Simić i Iliji Pavloviću po dva zlata

Prvi A turnir u 2016, tradicionalni Kup grada Novog Sada u badmintonu, koji je ove godine održan po četrnaesti put, okupio je 9. i 10. aprila predstavnike iz sedam klubova – BK Beograd, BK Dinamo (Pančevo), BK Fanatik (Vršac), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac), BK Novi Sad i BK Helianthus (Novi Sad). Na terenima sportske sale u OŠ “Sveti Sava“ u Rumenci viđeno je mnogo neizvesnih i zanimljivih duela u takmičenju koje su organizovali Badminton savez Vojvodine i badminton klubovi Novi Sad i Helianthus, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada. Posle dva sadržajna dana epiteti najuspešnjih takmičara pripali su članovima BK Novi Sad Milici Simić i Iliji Pavloviću, koji su osvojili po dva zlatna odličja.


Simićeva, koja je branila prošlogodišnji “het-trik” sa ovog turnira, do zlata u ženskom singlu stigla je pobedom u finalu nad darovitom takmičarkom BK Zmajevi Marijom Sudimac. U tandemu sa Igorom Bejlanom iz BK Beograd osvojila je najsjajnije odličje u miksu. Njih dvoje su u završnom okršaju bili bolji od Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac) i Anja Velemir (BK Ravens KG). Na putu da ponovi uspeh sa A turnira u Novom Sadu 2015. Simićevu su sprečila Sudimčeva i Velemirova. U meču koji je odlučivao o zlatu u ženskom dublu Simićeva i njena partnerka Bojana Jovanović iz pančevačkog Dinama izgubile su od kombinacije BK Zmajevi i BK Ravens KG.


“Zadovoljna sam svojim nastupom u Novom Sadu. Ovaj turnir mi je bio dobra provera za naredne izazove, pogotovo za Prvenstvo Srbije za seniore koje je na programu 21. i 22. maja, takođe u Novom Sadu. U ženskom dublu Bojana Jovanović i ja nismo imale svoj dan. Marija Sudimac i Anja Velemir su bile bolje i na kraju zasluženo su stigle do najsjajnijeg odličja. Nadam se da će na državnom šampionatu biti drugačija slika”, kazala je Milica Simić.


Ilija Pavlović je do trijumfa u muškom singlu stigao pobedom u finalu nad Milićem. Pored ovog zlata osvojio je i najsjajnije odličje u muškom dublu gde mu je partner bio Nenad Milošević iz BK Novi Sad. U duelu za zlato u ovoj konkurenciji njih dvojica su bili bolji od Bjelana i Milića.


“Prezadovoljan sam svojim nastupom u Novom Sadu. U singlu sam stigao do svog prvog trofeja na A turniru posle mnogo vremena. Žestoko sam trenirao, ušao u takmičenje maksimalno fokusirano, istovremeno igrao bez bilo kakvog grča i na kraju sam stigao do zlata. Kada je dubl u pitanju tu smo Milošević i ja pripredili iznenađenje. Iako smo se odlično pripremali za ovu konkurenciju nismo očekivali da možemo do trofeja. Ipak, od početka smo zaigrali na visokom nivou, iz meča u meč smo bili sve sigurniji i bolji, a epilog je poznat. Moram da ovom prilikom pohvalim i samu organizaciju turnira. Igrači su imali fenomenalne uslove za igru i bila je prava milina nastupiti u takvom ambijentu”, istakao je Ilija Pavlović.


Prijatelji ovog turnira bile su kompanije “Tin šped”, “Yonex” i “Naša koka plus”. Naredni seniorski A turnir na programu je od 17. i 18. septembra u Beogradu kada se igra XVI Kup grada – Trofej Beograda u badmintonu, dok je poslednji, treći, u ovoj godini 29. i 30. oktobra u Kragujevcu kada se igra XIII Kup grada Kragujevca u badmintonu.


Medalje su osvojili – Žene pojedinačno: 1. Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo); Muškarci pojedinačno: 1. Ilija Pavlović (BK Novi Sad), 2. Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Nenad Milošvić (BK Novi Sad); Ženski parovi: 1. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac) / Anja Velemir (BK Ravens KG, Kragujevac), 2. Bojana Jovanović (BK Dinamo, Pančevo) / Milica Simić (BK Novi Sad), 3. Stefana Stanković / Mirjana Vasić (BK Ravens KG, Kragujevac); Muški parovi: 1. Nenad Milošević / Ilija Pavlović (BK Novi Sad), 2. Igor Bjelan (BK Beograd) / Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Miodrag Kaličanin (BK Beograd) / Borko Petrović (BK Zmajevi, Kruševac); Mešoviti parovi: Igor Bjelan (BK Beograd) / Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac) / Anja Velemir (BK Ravens KG, Kragujevac), 3. Sergej Lukić / Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac).


Datum: 12.04.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...