x

Pripreme olimpijaca u Solinu: Na jadranskoj obali nije bilo odmora

Pripreme olimpijaca u Solinu: Na jadranskoj obali nije bilo odmora Autor fotografije: Dragan Donević

Srpski strelci udaraju "poslednji glanc" forme za Svetski kup u Rio de Žaneiru (15-24. april).


Deo srpskog nacionalnog tima se vratio sa desetodnevnih priprema u Solinu, predgrađu Splita.
- U Solinu, na strelištu Streljačkog kluba Dalmacijacement su se od 28. marta do 6. aprila pripremali olimpijci  Stevan Pletikosić, Milenko Sebić, Milutin Stefanović i Andrea Arsović puškom, odnosno Dimitrije Grgić pištoljem- raportira sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović, koji je uz trenera reprezentacije za pušku Dragana Donevića rukovodio pripremama.


U radu je učestvovao i junior Stevan Jovanović, koji je putovao o trošku svog kluba "Čika Mate", a sa našim reprezentativcima su trenirali i olimpijci iz Solina, Petar Gorša i Marija Marović kao i grupa juniorskih reprezentativaca Hrvatske.


Nije bilo mnogo vremena za odmor. Radilo se punom parom.
- Atmosfera je bila izuzetno radna, reprezentativci su svakodnevno trenirali po dva puta - nastavlja Pejović, dodajući da su i uslovi  u hotelu "Prezident", gde su naši strelci bili smešteni bili odlični. Reprezentativci su na raspolaganju imali teretanu, bazen...


Ocenjujući rad članova nacionalnog tima Pejović kaže:
- Svi  zaslužuju pohvale za veliko zalaganje. Na ruku nam je išlo i vreme, pa su svi mogli da provere i trenutnu spremnost, municiju, tehničke elemente...Tako, učinak u Splitu možemo da ocenimo kao vrlo dobar.


Pejović se zahvalio direktoru SK Dalmacijacement Siniši Vitezu kao i osoblju hotela Prezident.


Na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru Srbiju će predstavljati - pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković, Damir Mikec i Dimitrije Grgić, puška: Andrea Arsović i Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Milenko Sebić.


Datum: 09.04.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...