x

Arunovićeva i Veličkovićeva doterivale formu u Osijeku

Arunovićeva i Veličkovićeva doterivale formu u Osijeku Autorka fotografije: Jelena Arunović

Srpske reprezentativke pištoljem Zorana Arunović i Bobana Veličković su se vratile iz Osijeka, gde su trenirale u sklopu priprema za drugi turnir Svetskog kupa 2016. u Rio de Žaneiru (15 - 24. april), koji će ujedno biti i kontrolno takmičenje za Olimpijske igre.


- Proveli smo sedam dana u Osijeku. To su Zorani i Bobani bile treće pripreme malokalibarskim oružjem u 2016.godini. Vreme je bilo sjajno, pa su devojke radile na 25-metarskom malokalibarskom strelištu na otvorenom - kaže Jelena Arunović, trener reprezentacije za pištolj.-Treninzima se priključio, u svojstvu sparing partnera, nekadašnji reprezentativac Srbije Uroš Kačavenda.


Zorana i Bobana su tokom zimskog dela sezone beležile lepe uspehe. Na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, u Đeru, su u timu sa Brankicom Zarić, osvojile ekipno srebro. Arunovićeva se iz Mađarske vratila i sa zlatom u miksu (u paru sa Damirom Mikecom) i pojedinačnom bronzom. U Osijeku nije zapostavljen rad vazdušnim oružjem.


–Većinu treninga vazdušnim pištoljem posvetili smo radu na taktici i poboljšanju finalnih serija - dodaje starija od sestara Arunović.


Uz Arunovićevu i Veličkovićevu Srbiju će na predolimpijskom turniru u Riju pištoljem predstavljati:  Jasna Šekarić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić , a puškom Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Milenko Sebić.

Datum: 08.04.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...