Direktor Njujorškog maratona poželeo sreću učesnicima Beogradskog maratona

Predsednik Njujorškog trkačkog kluba, ujedno i direktor Njujorškog maratona Majkl Kapiraso, obratio se kolegama u Beogradskom maratonu i poželeo im kvalitetnu organizaciju događaja, a učesnicima 29. Beogradskog maratona uspešnu trku i puno zabave tokom događaja.


Kapiraso je u mejlu, takođe, prepoznao značaj Dečijeg maratona za razvoj trkačkog pokreta među decom i omladinom i naveo da su i u Njujorškom trkačkom klubu opredeljeni da se posvete mladima i njihovom ranom i pravilnom početku bavljenja sportom.


Kapiraso je ocenio da Njujorški trkački klub i Beogradski maraton povezuju iste vrednosti i ciljevi kada je u pitanju trčanje kao pokret zdravlja i organizacija vrhunskih trkačkih događaja poput Njujorškog maratona i Beogradskog maratona.


Njujorški trkački klub je najveći sportski kolektiv na svetu sa preko 60 000 stalnih i 220 000 pridruženih članova u Njujorku i SAD i vrlo blisko sarađuje sa Beogradskim maratonom već gotovo tri decenije.


Osnivač Njujorškog trkačkog kluba i dugogodišnji direktor Njujorškog maratona Fred Libou izuzetno mnogo je pomogao Beogradskom maratonu da u ranim devedesetim godinama i u jeku najvećih međunarodnih sankcija, postane cenjen međunarodni događaj, a kao znak zahvalnosti za podršku i prijateljstvo Beogradski maraton je ustanovio Trofej „Fred Libou“ koji se tradicionalno dodeljuje pobednicima Beogradskog maratona od 1995. godine.


29. Beogradski maraton biće održan 16.04.2016.


Datum: 07.04.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...