x

Loš dan doveo do rane eliminacije iz Lubina

Loš dan doveo do rane eliminacije iz Lubina

Poznato je da sam start velikog takmičenja može da bude najteži zadatak bez obzira na protivnika. Ne malo puta veliki favoriti pokleknu baš u uvodnom meču. Nažalost, takvu sudbinu doživeo je naš reprezentativac Luka Milić na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godine koje je u ponedeljak, 21. marta, počelo u Lubinu i koje je okupilo kontinentalnu badminton elitu u ovom uzrastu. Milić je poražen u prvom kolu šampionata od rivala koji je, barem na papiru, trebalo da bude samo usputna stanica na putu ka visokom plasmanu. Španac Barbado Miguel je slavio s 21:19, 18:21, 21:18 u meču koji je trajao čak 45 minuta i kojem je naš reprezentativac samo na mahove pokazao svoj raskošni talenat.


Iako je imao inicijativu u većem delu prvog seta Milić je u samom finišu izgubio s 21:19. U narednom setu naš reprezentativac se rano odlepio uspevši da do kraja sačuva prednost i da izjednači na 1:1. U trećem, odlučujućem, setu Milić je loše počeo. Miguel je poveo s 14:6, potom i s 17:9 i kada je izgledalo da će Španac ubedljivo da dobije ovaj period igre naš junior se trgao. Uspeo da smanji prednost Miguela na samo dva poena razlike (18:16). Činilo se u tim trenucima da će doći do veleobrta u ovom setu, ali je za potpuni preokret ponestalo snage. Ovaj set je završen 21:18 u korist protivnika.


“Ovo nije bio Milićev dan. Prihvatam potpuno svoj deo odgovornosti za ovaj poraz pošto je izgubljen meč od realno manje kvalitetnog igrača. Teško je sada bilo šta reći, ohladićemo glavu, analiizirati sve aspekte igre i pokušati da iz ovoga izađemo jači i bolji. Čestitam Špancu Miguelu na zasluženoj pobedi i prolasku u dalji tok turnira“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Luke Milića na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Poljskoj.

Datum: 23.03.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...