Ivana Anđušić Maksimović osma MK puškom u Bangkoku

Ivana Anđušić Maksimović, strelac kluba “Akademija Maksimović“ osvojila je sa 397,8 krugova osmo mesto u finalu MK puškom trostav u Svetskom kupu u Bangkoku, prvom u ovoj sezoni.

Srpska reprezentativka, srebrna iz Londona 2012. u ovoj disciplini, loše je počela finale i u prvom stavu, klečećem „ubila“ je 147,7 krugova, najslabiji rezultat od osam finalistkinja (tri serije od po pet metaka 48,6, 48,1 i 51,0). U drugom stavu, klečećem,  imala je 153,9 krugova, ali  je i dalje bila osma. U prvoj seriji stojećeg stava, posle kojeg ispadaju dve najslabije takmičarke, pogodila je loših 45,9 krugova, u drugoj 50,3 kruga, nedovoljno da ostane u meču.

Pobedila je Jolin Ber (Nemačka) sa 455,9 krugova, ispred Hrvatice Snježane Pejčić sa 454,5 krugova i Kineskinje Bin Bin Žang sa 444 kruga.

- Odličan start sezone Svetskih kupova u olimpijskoj godini. Plasman u finala u obe discipline je pokazatelj da je među svetskom streljačkom elitom i veoma sam zadovoljan. Ostvarili smo cilj na ovom Svetskom kupu gde je konkurencija bila izuzetno jaka, naročito malim kalibrom – komentar je Gorana Maksimovića, treneraa Ivane Anđušić Maksimović.-  Danas su uslovi bili skoro nemogući za gađanje, velika vrućina, vlaga i vetar i daju još više na težini rezultatu u osnovnom delu. Na žalost, uticali su  da joj ponestane snage i koncentracije za finale. Ima vremena da uvežba  finala obzirom da smo uglavnom radili na tehnici gađanja MK puškom  u zimskom periodu . Treba istaći da se i u Riju očekuju slični uslovi kao ovde i siguran sam da će nam neka iskustva iz Bangkoka mnogo pomoći. Hvala Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i našem savezu koji nam izuzetno pomažu u sprovođenju programa.

U osnovnom delu  Ivana Anđušić Maksimović je imala dobra 582 kruga (po stavovima  klečeći 196, ležeći 199 – od 200 mogućih i stojeći 187) i kao druga ušla i finale. Bolji rezultat imala je samo Kineskinja Žang od 583 kruga. Finale je vredelo  576 krugova. Učestvovalo je  48 takmičarki.

Na ovom Svetskom kupu Ivana Anđušić Maksimović je oba puta gađala u finalu. U prvoj dicsiplini, vazdušna puška, zauzela je sedmo mesto. Bila je jedina predstavnica srpskog streljaštva u Svetskom kupu u Bangkoku.

Naredni Svetski kup je od 13. do 25. aprila (predolimpijski turnir)  u Rio de Žaneiru.


Datum: 07.03.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

07.03.2016. - Dragoslav Radic
Bice Ica prava kada bude trebalo u Riu.
 

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...