x

Ivana Anđušić Maksimović osma MK puškom u Bangkoku

Ivana Anđušić Maksimović osma MK puškom u Bangkoku

Ivana Anđušić Maksimović, strelac kluba “Akademija Maksimović“ osvojila je sa 397,8 krugova osmo mesto u finalu MK puškom trostav u Svetskom kupu u Bangkoku, prvom u ovoj sezoni.

Srpska reprezentativka, srebrna iz Londona 2012. u ovoj disciplini, loše je počela finale i u prvom stavu, klečećem „ubila“ je 147,7 krugova, najslabiji rezultat od osam finalistkinja (tri serije od po pet metaka 48,6, 48,1 i 51,0). U drugom stavu, klečećem,  imala je 153,9 krugova, ali  je i dalje bila osma. U prvoj seriji stojećeg stava, posle kojeg ispadaju dve najslabije takmičarke, pogodila je loših 45,9 krugova, u drugoj 50,3 kruga, nedovoljno da ostane u meču.

Pobedila je Jolin Ber (Nemačka) sa 455,9 krugova, ispred Hrvatice Snježane Pejčić sa 454,5 krugova i Kineskinje Bin Bin Žang sa 444 kruga.

- Odličan start sezone Svetskih kupova u olimpijskoj godini. Plasman u finala u obe discipline je pokazatelj da je među svetskom streljačkom elitom i veoma sam zadovoljan. Ostvarili smo cilj na ovom Svetskom kupu gde je konkurencija bila izuzetno jaka, naročito malim kalibrom – komentar je Gorana Maksimovića, treneraa Ivane Anđušić Maksimović.-  Danas su uslovi bili skoro nemogući za gađanje, velika vrućina, vlaga i vetar i daju još više na težini rezultatu u osnovnom delu. Na žalost, uticali su  da joj ponestane snage i koncentracije za finale. Ima vremena da uvežba  finala obzirom da smo uglavnom radili na tehnici gađanja MK puškom  u zimskom periodu . Treba istaći da se i u Riju očekuju slični uslovi kao ovde i siguran sam da će nam neka iskustva iz Bangkoka mnogo pomoći. Hvala Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i našem savezu koji nam izuzetno pomažu u sprovođenju programa.

U osnovnom delu  Ivana Anđušić Maksimović je imala dobra 582 kruga (po stavovima  klečeći 196, ležeći 199 – od 200 mogućih i stojeći 187) i kao druga ušla i finale. Bolji rezultat imala je samo Kineskinja Žang od 583 kruga. Finale je vredelo  576 krugova. Učestvovalo je  48 takmičarki.

Na ovom Svetskom kupu Ivana Anđušić Maksimović je oba puta gađala u finalu. U prvoj dicsiplini, vazdušna puška, zauzela je sedmo mesto. Bila je jedina predstavnica srpskog streljaštva u Svetskom kupu u Bangkoku.

Naredni Svetski kup je od 13. do 25. aprila (predolimpijski turnir)  u Rio de Žaneiru.


Datum: 07.03.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...