Ivana Anđušić Maksimović naša uzdanica u Bangkoku

Ivana Anđušić Maksimović, bronzana iz Londona 2012, evropska šampionka prošle godine u Mariboru, sa ličnim trenerom Goranom Maksimovićem, otputovala je u Bangkok na Tajlandu na prvi ovogodiši svetski kup i biće jedini predstavnik srpskog streljaštva.


- Imali smo dobre pripreme u Kragujevcu na jedinim zatvorenom MK strelištu u regionu uz veliko gostoprimstvo naših sportskih prijatelja u družini „Čika Mata“, potom  je gađala i na Evropskom šampionatu vazdušnim oružjem u Đeru i sa mnogo optimizma dočekujemo  ovaj novi izazov u olimpijskoj godini – rekao je pred put Goran Maksimović, olimpijski šampion iz Seula 1998.-  Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarrtvu omladine i sporta Srbije i  našem savezu za podršci programima priprema i takmičenja u ovoj, za nas izuzetno važnoj godini.


Ivana Anđušić Maksimović, koja je u Đeru bila 12. vazdušnom puškom (1,1 krug do finala) i četvrta u ekipi (nedostajalo 0,2 kruga do bronze) je istakla:


- Svetski kupovi su važne stanice  na putu do Rija. Imaću prliku da treniram nekoliko dana  u dobrim uslovima i da  što spremnija dočekam za nas najvažniji Svetski kup ove godine, ujedno i predolimpijski turnir, od 13. do 25. aprila na olimpijskom strelištu u Riju.  Imala sam već priliku da treniram na tom obejktu, bili smo i na pripremama u decembru 2012. posle Olimpijskih igara u Londonu.


Strelište u Riju je kopija onog iz Sidneja 2000. i na njemu je 2007. održan Svetski kup.


Poslednji put Svetski kup u Bangkoku održan je 2007. i Lidija Mihajlović je osvojila zlato MK puškom trostav, Nemanja Mirosavljev je bio četvrti  MK puškom 60 metaka ležeći, Jasna Šekarić četvrta MK pištoljem. Mirosavljev je bio šesti vazdušnom puškom i sedmi MK puškom trostav i gađao je u sva tri finala.


Ivana Anđušić Maksimović u Bangkoku prvi put izlazi na vatrenu liniji 3. marta vazdušnom puškom, a takmičenje MK puškom trostav je 6. marta.


Datum: 01.03.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...