x

Ivana Anđušić Maksimović naša uzdanica u Bangkoku

Ivana Anđušić Maksimović naša uzdanica u Bangkoku

Ivana Anđušić Maksimović, bronzana iz Londona 2012, evropska šampionka prošle godine u Mariboru, sa ličnim trenerom Goranom Maksimovićem, otputovala je u Bangkok na Tajlandu na prvi ovogodiši svetski kup i biće jedini predstavnik srpskog streljaštva.


- Imali smo dobre pripreme u Kragujevcu na jedinim zatvorenom MK strelištu u regionu uz veliko gostoprimstvo naših sportskih prijatelja u družini „Čika Mata“, potom  je gađala i na Evropskom šampionatu vazdušnim oružjem u Đeru i sa mnogo optimizma dočekujemo  ovaj novi izazov u olimpijskoj godini – rekao je pred put Goran Maksimović, olimpijski šampion iz Seula 1998.-  Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarrtvu omladine i sporta Srbije i  našem savezu za podršci programima priprema i takmičenja u ovoj, za nas izuzetno važnoj godini.


Ivana Anđušić Maksimović, koja je u Đeru bila 12. vazdušnom puškom (1,1 krug do finala) i četvrta u ekipi (nedostajalo 0,2 kruga do bronze) je istakla:


- Svetski kupovi su važne stanice  na putu do Rija. Imaću prliku da treniram nekoliko dana  u dobrim uslovima i da  što spremnija dočekam za nas najvažniji Svetski kup ove godine, ujedno i predolimpijski turnir, od 13. do 25. aprila na olimpijskom strelištu u Riju.  Imala sam već priliku da treniram na tom obejktu, bili smo i na pripremama u decembru 2012. posle Olimpijskih igara u Londonu.


Strelište u Riju je kopija onog iz Sidneja 2000. i na njemu je 2007. održan Svetski kup.


Poslednji put Svetski kup u Bangkoku održan je 2007. i Lidija Mihajlović je osvojila zlato MK puškom trostav, Nemanja Mirosavljev je bio četvrti  MK puškom 60 metaka ležeći, Jasna Šekarić četvrta MK pištoljem. Mirosavljev je bio šesti vazdušnom puškom i sedmi MK puškom trostav i gađao je u sva tri finala.


Ivana Anđušić Maksimović u Bangkoku prvi put izlazi na vatrenu liniji 3. marta vazdušnom puškom, a takmičenje MK puškom trostav je 6. marta.


Datum: 01.03.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...