x

Vesić u ime Grada Beograda primio medalju zahvalnosti za doprinos u organizaciji EP u vaterpolu

Vesić u ime Grada Beograda primio medalju zahvalnosti za doprinos u organizaciji EP u vaterpolu

Bila nam je velika čast da kao grad Beograd budemo domaćini Evropskog prvenstva u vaterpolu i, naravno, pored zlatne medalje za našu reprezentaciju, ovo je bila sjajna promocija ne samo srpskog sporta već i nas kao grada i  zemlje domaćina, rekao je gradski menadžer Goran Vesić, koji je danas u ime Grada Beograda primio  medalju zahvalnosti za doprinos u organizaciji ovog značajnog takmičenja.
Na svečanosti u Starom dvoru zahvalnice su uručene organizacijama, sponzorima i pojedincima koji su zaslužni što je Evropsko prvenstvo u vaterpolu organizovano na najvišem mogućem nivou.
– Mi kao grad insistiramo da svi sportski savezi rade na tome da u Beograd donesu što više sportskih manifestacija i takmičenja. Svako takmičenje povećava interesovanje u svetu za naš grad i dovodi više turista i navijača, predstavlja promociju sporta i „gradi” ili „dograđuje” određene sportske objekte. Naime, posle svakog takmičenja objekti u kojima su se održavala su bolji i uređeniji, pa će tako posle Evropskog prvenstva u vaterpolu naš vaterpolo savez dobiti svoj trenažni centar – rekao je Goran Vesić.
On je dodao da je odmah posle Vaterpolo prvenstva Grad Beograd bio domaćin Evropskog prvenstva u futsalu, sledeće godine biće domnaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, a za dve godine i „Fajnal fora” u košarci.
– Ovog leta bićemo i domaćini kvalifikacionog turnira u košarci za kvalifikacije za odlazak u Rio de Žaneiro. Trudimo se da našim savezima pomognemo u dovođenju takvih manifestacija. Beogradu je svake godine potrebno jedno veliko evropsko ili svetsko takmičenje, to se uklapa u našu strategiju sporta kojom želimo da od Beograda načinimo atraktivnu turističku destinaciju. Da bismo bili uspešni u turizmu, moramo da imamo kongresne, sportske, kulturne i druge događaje kao što je doček Nove godine – rekao je Vesić zahvalivši Vaterpolo savezu Srbije na upornosti da se Evropsko prvenstvo u vaterpolu održi u Beogradu.
On je zahvalio svima koji su na svoj način doprineli da se ovo značajno takmičenje održi.
–Dali ste mnogo više nego što se od vas tražilo i zato želim da vam lično zahvalim. Priznanje za svoj rad zaslužuju i volonteri, koji su dokazali da Beograd ima vredne mlade ljude, a naša zahvalnost ide i  Beograđanima i njihovim gostima koji su  oborili sve rekorde posećenosti, čime smo svetu poslali divnu sliku – rekao je Vesić.  
Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić izrazio je zahvalnost svima koji su pomogli da ovo veliko takmičenje bude upisano u istoriju ovog sporta kao do sada najveće i najbolje organizovano evropsko prvenstvo.
– U Areni  je oboren rekord po broju reprezentacija koje su se takmičile, čak 28 timova iz 17 zemalja, a rekord je oboren i po broju gledalaca koji su pratili preko sto odigranih mečeva. Nije bilo ni najmanjeg incidenta, a iz Arene smo poslali najlepšu sliku Srbije – rekao je Krivokapić.
Direktor preduzeća „EP vaterpolo 2016” Darko Udovičić naglasio je da nije bilo nimalo lako organizovati ovo veliko takmičenje i istakao da smo bili dobri domaćini,  zahvalivši svima na doprinosu da sve protekne kako treba.


Datum: 23.02.2016. Autor: Beoinfo

PROČITAJTE JOŠ...