Vesić u ime Grada Beograda primio medalju zahvalnosti za doprinos u organizaciji EP u vaterpolu

Bila nam je velika čast da kao grad Beograd budemo domaćini Evropskog prvenstva u vaterpolu i, naravno, pored zlatne medalje za našu reprezentaciju, ovo je bila sjajna promocija ne samo srpskog sporta već i nas kao grada i  zemlje domaćina, rekao je gradski menadžer Goran Vesić, koji je danas u ime Grada Beograda primio  medalju zahvalnosti za doprinos u organizaciji ovog značajnog takmičenja.
Na svečanosti u Starom dvoru zahvalnice su uručene organizacijama, sponzorima i pojedincima koji su zaslužni što je Evropsko prvenstvo u vaterpolu organizovano na najvišem mogućem nivou.
– Mi kao grad insistiramo da svi sportski savezi rade na tome da u Beograd donesu što više sportskih manifestacija i takmičenja. Svako takmičenje povećava interesovanje u svetu za naš grad i dovodi više turista i navijača, predstavlja promociju sporta i „gradi” ili „dograđuje” određene sportske objekte. Naime, posle svakog takmičenja objekti u kojima su se održavala su bolji i uređeniji, pa će tako posle Evropskog prvenstva u vaterpolu naš vaterpolo savez dobiti svoj trenažni centar – rekao je Goran Vesić.
On je dodao da je odmah posle Vaterpolo prvenstva Grad Beograd bio domaćin Evropskog prvenstva u futsalu, sledeće godine biće domnaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, a za dve godine i „Fajnal fora” u košarci.
– Ovog leta bićemo i domaćini kvalifikacionog turnira u košarci za kvalifikacije za odlazak u Rio de Žaneiro. Trudimo se da našim savezima pomognemo u dovođenju takvih manifestacija. Beogradu je svake godine potrebno jedno veliko evropsko ili svetsko takmičenje, to se uklapa u našu strategiju sporta kojom želimo da od Beograda načinimo atraktivnu turističku destinaciju. Da bismo bili uspešni u turizmu, moramo da imamo kongresne, sportske, kulturne i druge događaje kao što je doček Nove godine – rekao je Vesić zahvalivši Vaterpolo savezu Srbije na upornosti da se Evropsko prvenstvo u vaterpolu održi u Beogradu.
On je zahvalio svima koji su na svoj način doprineli da se ovo značajno takmičenje održi.
–Dali ste mnogo više nego što se od vas tražilo i zato želim da vam lično zahvalim. Priznanje za svoj rad zaslužuju i volonteri, koji su dokazali da Beograd ima vredne mlade ljude, a naša zahvalnost ide i  Beograđanima i njihovim gostima koji su  oborili sve rekorde posećenosti, čime smo svetu poslali divnu sliku – rekao je Vesić.  
Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić izrazio je zahvalnost svima koji su pomogli da ovo veliko takmičenje bude upisano u istoriju ovog sporta kao do sada najveće i najbolje organizovano evropsko prvenstvo.
– U Areni  je oboren rekord po broju reprezentacija koje su se takmičile, čak 28 timova iz 17 zemalja, a rekord je oboren i po broju gledalaca koji su pratili preko sto odigranih mečeva. Nije bilo ni najmanjeg incidenta, a iz Arene smo poslali najlepšu sliku Srbije – rekao je Krivokapić.
Direktor preduzeća „EP vaterpolo 2016” Darko Udovičić naglasio je da nije bilo nimalo lako organizovati ovo veliko takmičenje i istakao da smo bili dobri domaćini,  zahvalivši svima na doprinosu da sve protekne kako treba.


Datum: 23.02.2016. Autor: Beoinfo

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...