x

Međunarodni sastav na pripremama u Kragujevcu

Međunarodni sastav na pripremama u Kragujevcu

Ivana Anđušić Maksimović (“Akademija Maksimović”), dvojica kragujevačkih seniorskih reprezentativaca iz “Čika Mate” Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić, mladi strelac ovog kluba  Miloš Ivanović i gost iz Mađarske Norbert Sabian su na pripremama na zatvorenom MK strelištu u Kragujevcu.


- Za Ivanu Anđušić Maksimović i dvoje kragujevačkih seniora ovo su završne pripreme pred Šanpionat Evrope vazdušnim oružjem u Đeru od 22. do 28. februara – objasnio je Goran Maksimović, lični trener Ivane Anđušić  Maksimović.-  Trenirali smo vazdušnom, ali i MK puškom,  jer nas u nastavku sezone očekuju i Svetski kupovi. Mađar Sabian je četvrtim mestom prošle godine na EŠ u Mariboru MK puškom 60 metaka ležeći osvojio olimpijsku vizu za Rio i u Kragujevac je došao da bi se priremio i MK puškom za prvi Svetski kup u Bangkoku u Tajlandu u aprilu. Ovo je odlično strelište, a ovakav međunarodni sastav na pripremama je  bio dodatni motiv da dobro i  kvalitetno radimo nekoliko dana…


Ivana Anđušić Maksimović ima tri pojedinačne evropske medalje – zlato u Mariboru prošle godine i bronzu u Osijeku 2013. MK puškom trostav, kao i bronzu vazdušnom puškom iz Moskve 2014. Olimpijsku vizu osvojila je lane srebrnom medaljom na Svetskom kupu u Fort Beningu:


- Prvenstvo Evrope u Đeru je važna etapa u pripremama za Rio  ne samo za nas već i za sve evropske strelce, za neke i poslednja prilika da se domognu olimpijske vize jer će se vazdušnom puškom podeliti tri kvote– kaže Ivana Anđušić Maksimović.- Ove pripreme će mi, sigurna sam, mnogo pomoći da formu tempiram upravo za Đer i zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta Srbije i Streljačkom savezu Srbije na izuzetnoj pomoći u sprovođenju programa. Našim velikim sportskim prijateljima iz “Čika Mata” veliko hvala na, kao i uvek, sjajnom gostoprimstvu i odličnim uslovima za rad.


Seniorke vazdušnom puškom u Đeru će se boriti za titule 26. februara. Finale je od 18,30 časova.


Datum: 22.02.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...