x

Jovović na sastancima evropskih komisija u Danskoj

Jovović na sastancima evropskih komisija u Danskoj

Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije i potpredsednik Balkanske badminton asocijacije, proteklog vikenda je boravio u Kopenhagenu, gde su održani sastanci novoformiranih komisija Evropske badminton konfederacije (BEC). Kao član Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja evropskog kruga, Jovović je uzeo aktivno učešće u radu istih. Sastancima su prisustvovali i predsednik Evropske badminton konfederacije Gregori Verporten i Brajan Agerbak, generalni sekretar kontinentalne konfederacije. Imajući u vidu da su održani drugi po redu sastanci novoformiranih komisija koje odgovaraju unapređenom uređenju BEC, posebna pažnja je posvećena analizi obimnog rada komisija u proteklom periodu, pravilnika za organizaciju takmičenja Evropskog kruga, statističkom sagledavanju istih, konačnom definisanju odn. primeni Strateškog i Akcionog plana razvoja BEC za period 2016 – 2020 na veoma važne oblasti koje komisije tretiraju, usvajanju budžeta i realizaciji istog. Inače, sastanci evropskih komisija čine sastavni deo redovnih sednica predsedništva BEC.


"Redovni sastanci Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja evropskog kruga Evropske badminton konfederacije protekli su u veoma radnoj atmosferi. Nakon opširnih diskusija o svim najvažnijim temama iz oblasti koje tretiraju ove komisije, doneti su važni zaključci, usvojeni su strateški okviri, definisani dalji planovi primene uz budžetske godišnje okvire i određeni novi zadaci uz akcentiranje veoma složenih pitanja iz oblasti kategorizacije juniorskih takmičenja, definisanju i pružanju direktne podrške članicama, pripremi godišnjeg foruma članica... Aktivnu ulogu, koju kroz moje članstvo u komisijama ima srpski badminton kada je u pitanju kontinentalna konfederacija, nakon održanih poslednjih sastanaka, nalazim za još značajniju. Koristim svaku priliku da brojne teme, naročito one od šireg nacionalnog interesa, ispratim upravo u skladu sa strateškim okvirima naših državnih institucija. Takođe, prilika da jednim delom utičemo na razvoj evropskog badmintona nam čini čast ali i obavezu", izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO BASS.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava doprinelo je u značajnoj meri učešću Radomira Jovovića u radu Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja evropskog kruga Evropske badminton konfederacije u Danskoj.


Datum: 22.01.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...