x

Borisavljeviću plaketa Sportskog Saveza Ivanjice

Borisavljeviću plaketa Sportskog Saveza Ivanjice

Radiša Borisavljević, strelac družine “Boško Petrović” iz Ivanjice, dobitnik je specijalne “Plakete Sportskog saveza Ivanjice” za izuzetne rezultate u 2015. kada je osvojio tri prva i jedno drugo mesto na Šampionatima Srbije.

Borisavljević je prošle godine osvojio šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije serijskom MK puškom 40 metaka ležeći održanom u Ćupriji.  

Šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije osvojio je i vojničkom puškom 20 metaka ležeći. Pobedio je sa 191 krugom i izjednačio državni rekord star više od dve decenije.

Vicešampionska titula pripala mu je vojničkom puškom u trostavu 3 puta 10 metaka. U ovoj disciplini zlatna medalja izmakla mu je za - krug!

Na Šampionatu Srbije vojničkom puškom zauzeo je prvo mesto za veterane u disciplini deset metaka ležeći i sa dva prva mesta i jednim drugim bio je najuspešniji takmičar Šampionata Srbije u septembru prošle godine u Trsteniku.

Legendarni Radiša Borisavljević (62) bio je službeno sprečen da prisustvuje dodeli priznanja, pa je plaketu primio predstavnik družine “Boško Petrović”.

Datum: 22.01.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...