Biteviću Novogodišnja utakmica

Autorka fotografije: Svetlana Stanković Vujčić

Ljubomir Bitević, strelac na glinene golubove  iz kluba “Stevan Doronjski” iz Sakula osvojio je prvo mesto u tradicionalnoj “Novogodišnjoj utakmici”u disciplini trap koju je organizovao Streljački savez za leteće mete Srbije na strelištu “Bg sportski centar Kovilovo”.


Kvalifikacije su održane na 50 golubova  (dve serije). U finale se plasiralo šest najboljih, a u finalu se gađalo na 25 golubova sa po jednim metkom. Za konačan plasman sabirali su se rezultati iz kvalifikacija i finala.


U konkurenciji 18 učesnika (14 iz Srbije, po dva iz Hrvatske i BiH), Bitević je pogodio 60 golubova (43 u kvalifikacijama  i 17 u finalu). Drugo mesto je pripalo Zoranu Jakšiću iz  beogradskog Rikošeta  sa 57 golubova (40 i 17), dok je treći je bio Milan Jeličić ( Pruga, Lajkovac) sa 55 pogodaka (39 i 17). Na četvrtom mestu se našao Marijan Karabalić (Osijek, Hrvatska) sa 53 goluba (37 i 16), peti je bio Zoran Lukić (Grof, Kalište kod Požarevca) sa 52 goluba (38 i 14), dok je šesto mesto pripalo Ivanu Karabaliću iz Osijeka sa 50 golubova (37 i 13).


Na kraju takmičenja su podeljeni i pehari najboljima na rang listi u trapu za 2015. gde je prvo mesto pripalo Zoranu Lukiću, prologodišnjem šampionu Srbije i reprezentativcu Grofa. Drugi je Ivan Rožek iz Jedinstva trap (Stara Pazova) a treći Nemanja Smiljanić iz Grofa. Najbolji klub je Jedinstvo trap iz Stare Pazove ispred beogradskog Rikošeta i Grofa iz Kališta kod Požarevca.


Medalje i pehare je uručio Predrag Šotra, predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije u prisustvu generalnog sekretara Svetlane Stanković Vujčić. Poželeli su strelcima i streljačkim radnicima zdravlja, sreće i dobrih rezultata u 2016.


Prošle godine “Novogodišnju utakmicu” dobio je Pera Nedić strelac Jedinstva trap iz Stare Pazove.


Datum: 04.01.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...