x

Biteviću Novogodišnja utakmica

Biteviću Novogodišnja utakmica Autorka fotografije: Svetlana Stanković Vujčić

Ljubomir Bitević, strelac na glinene golubove  iz kluba “Stevan Doronjski” iz Sakula osvojio je prvo mesto u tradicionalnoj “Novogodišnjoj utakmici”u disciplini trap koju je organizovao Streljački savez za leteće mete Srbije na strelištu “Bg sportski centar Kovilovo”.


Kvalifikacije su održane na 50 golubova  (dve serije). U finale se plasiralo šest najboljih, a u finalu se gađalo na 25 golubova sa po jednim metkom. Za konačan plasman sabirali su se rezultati iz kvalifikacija i finala.


U konkurenciji 18 učesnika (14 iz Srbije, po dva iz Hrvatske i BiH), Bitević je pogodio 60 golubova (43 u kvalifikacijama  i 17 u finalu). Drugo mesto je pripalo Zoranu Jakšiću iz  beogradskog Rikošeta  sa 57 golubova (40 i 17), dok je treći je bio Milan Jeličić ( Pruga, Lajkovac) sa 55 pogodaka (39 i 17). Na četvrtom mestu se našao Marijan Karabalić (Osijek, Hrvatska) sa 53 goluba (37 i 16), peti je bio Zoran Lukić (Grof, Kalište kod Požarevca) sa 52 goluba (38 i 14), dok je šesto mesto pripalo Ivanu Karabaliću iz Osijeka sa 50 golubova (37 i 13).


Na kraju takmičenja su podeljeni i pehari najboljima na rang listi u trapu za 2015. gde je prvo mesto pripalo Zoranu Lukiću, prologodišnjem šampionu Srbije i reprezentativcu Grofa. Drugi je Ivan Rožek iz Jedinstva trap (Stara Pazova) a treći Nemanja Smiljanić iz Grofa. Najbolji klub je Jedinstvo trap iz Stare Pazove ispred beogradskog Rikošeta i Grofa iz Kališta kod Požarevca.


Medalje i pehare je uručio Predrag Šotra, predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije u prisustvu generalnog sekretara Svetlane Stanković Vujčić. Poželeli su strelcima i streljačkim radnicima zdravlja, sreće i dobrih rezultata u 2016.


Prošle godine “Novogodišnju utakmicu” dobio je Pera Nedić strelac Jedinstva trap iz Stare Pazove.


Datum: 04.01.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...