x

Najsrećniji dan u Beogradu - trka Deda Mrazeva

Najsrećniji dan u Beogradu - trka Deda Mrazeva Autor fotografije: Marko Skorić / Savremenisport.com
Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda i Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu, a u okviru programa obeležavanja gradske Nove godine u nedelju 27.12.2015. godine biće održana tradicionalna osma po redu “Beogradska trka Deda Mrazeva”. Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 3000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica je ulica Kralja Milana. Centralno mesto manifestacije je plato kod Terazijske česme.

Prateći muzičko-zabavni program na centralnoj bini počinje u 11:00 h kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. U programu će nastupiti poznati umetnici kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta. Start Beogradske trke Deda Mrazeva je u 13:00 časova. Startna-Ciljna kapija se nalazi pored Terazijskog platoa.

Kao i predhodnih godina Trka Deda Mrazeva je humanitarnog karaktera. Ove godine prikupljamo novčana sredstva za decu sa cerebralnom paralizom. Humanitarna akcija se odvija u saradnj sa Specijalnom bolnicom za cerebralnu paralizu razvojnu neurologiju.

Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život“ u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizujemo akciju dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred Hotela Balkan od 10:00 do 14:00 časova.

Svi učesnici trke će na poklon dobiti Sertifikat o učešću.

Organizatori trke su  Fondacija Natalis i Sportski savez Rakovice

Datum: 19.12.2015. Autor: Olivera K. Dragićević

PROČITAJTE JOŠ...