x

SP: Srbija - Tunis 43:21

SP: Srbija - Tunis 43:21

U poslednjoj utakmici u grupi A na SP u Danskoj, naše reprezentativke igrale su utakmicu sa selekcijom Tunisa, koja je završena rezultatom 43:21 (23:10).

Selektor Saša Bošković:
- Prvi zadati cilj smo ispunili i plasirali smo se u osminu finala. Sad nas čeka teži deo takmičenja. Još uvek ne znamo ko će nam biti protivnik u prvoj utakmici osmine finala. Sad nam sleduje mali odmor i priprema za dalji tok takmičenja. U zavisnosti od narednog protivnika znaćemo da li ostajemo u Herningu ili se premeštamo u drugi grad.

Jelena Trifunović, reprezentativka Srbije:

- Drago mi je da smo dobile ovu utakmicu bez obzira što smo već imale prolaz dalje. Igrale smo maksimalno, dale smo sve od sebe. Dobro smo igrale i napad i odbranu, imale smo i nekih promašaja. Sad sledi odmor i priprema za naredni meč u kome ćemo takođe dati sve od sebe kako bismo prošle dalje.

Reprezentacija Srbija je završila kao četvrta u grupi i u osmini finala igraće sa najboljom selekcijom grupe B – Švedskom ili Holandijom. Holanđanke su trenutno prve sa boljom gol razlikom (pobedile su Poljsku 30:20), a za prvo mesto Šveđanke bi trebalo da savladaju Kubu sa više od 32 gola razlike.

Datum: 12.12.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...