x

Još jedno sudsko izvršenje protiv SRC Pionirski grad

Još jedno sudsko izvršenje protiv SRC Pionirski grad
U Pionirskom gradu koji vodi direktor Ljubomir Jovanović još jedno prinudno izvršenje sudske odluke. U utorak 1.12.2015 u 9 časova ujutru će se po sudskoj odluci uz pomoć izvršitelja vratiti struja Skvošlend klubu. Podsećanja radi, struja je isključena presecanjem dovodnog kabla još 30 oktobra i od tada ovaj klub radi sa agregatima.

"Prosto je neverovatno sa koliko lakoće uprava jednog javnog preduzeća, trošeći novac poreskih obveznika protivzakonitim delovanjem uništava jedan sport u sportskom centru. Podsetćam Vas da je uprava SRC Pionirski grad zbog nepoštovanja sudskih odluka već potrošila preko 200.000,00 dinara poreskih obveznika, a da ih tek čekaju kazne, nadoknada sudskih i izvršiteljskih troškova i nadoknada štete koja je trenutno preko 1.200.000,00 dinara. Čudno je što grad Beograd ne reaguje i što dopušta ovakvo trošenje para poreskih obveznika," kaže Pavle Životić, predsednik Beogradske skvoš asocijacije, koja obavlja sva takmičenja i pripreme sportista u Skvošlend klubu.

"Naša deca treniraju u hladnim i mračnim salama u trenutku kada na televiziji gledamo kako se Pionirski grad vraća deci. Zaista je čudno što u tu grupu ne spadaju deca koja treniraju skvoš i koja su ovde, u Pionirskom gradu već dvanaest godine. Nadamo se da će se zaustaviti ovo spirala nerazumnog delovanja i da ćemo imati priliku da sednemo i dogovorimo se o budućnosti skvoša u Srbiji i Beogradu sa nadležnima u gradskim strukturama" rekao nam je Čedomir Vitorović. predsednik Skvoš asocijacije Srbije.

Ivan Đorđević, zadužen za sportka pitanja u Skvoš asocijaciji Srbije podseća nas da je zbog isključenja struje odložen Balkanski kup, najveće pojedinačno takmičenje na balkanu "to je za nas zaista bio skandal, prosto nas je bilo sramota da kažemo gostima zašto moramo da odložimo turnir, Beograd je ostao bez 50 dobrih gostiju koji umesto da odavde ponesu dobre utiske i ostave novac, sada sa nevericom prate kako se borimo za pravo da postojimo pored toga što imamo ugovor koji važi do septembra 2018 godine."

Sutra (01.12.2015.) ćemo ispratiti ceo postupak izvršenja i poslati novinarima sa fotografijama i video zapisom. Nadamo se da će se što pre naći zajednički jezik i da će naši skvošeri u budućnosti razmišljati o sportu a ne o osnovnim uslovima za rad i sudskoj zaštiti protiv nezakonitih radnji.

Datum: 01.12.2015. Autor: Čedomir Vitorović

PROČITAJTE JOŠ...