Otakazan X jubilarni Balkanski kup u skvošu

Skvoš asocijacija Srbije sinoć je donela konačnu odluku o otkazivanju 10-tog jubilarnog Balkanskog kupa, najvećeg pojedinačnog regionalnog skvoš takmičenja, zbog struje koja je isečena i ulazne kapije koja je zavarena od strane uprave SRC Pionirski grad. Na taj način onemogućeno je da više od 50 skvošera na Balkanu dođu u Beograd i tradicionalno se bore za titulu najboljeg skvošera.
“Ne znamo drugi način da se izborimo za svoja prava sem kroz institucije sistema, uprava SRC Pionirski grad svesno i sa namerom uništava dom srpskog skvoša i to traje već skoro dve godine. Pored privremenih mera koje je ovaj klub dobio na sudu, jednostavno je isečena struja i ulazna kapija je zavarena" rekao je Čedomir Vitorović, predsednik Skvoš asocijacije Srbije.
Struja je isključena iako ne postoje nikakva dugovanja.
" Ovo je samo jedna od više neistina koje se tendenciozno plasiraju, klub Skvošlend ne duguje ni jedan dinar po bilo kom osnovu, nalazi se na istom mestu već 13 godina i da postoji nekakav dug davno bi bio utužen i naplaćen preko suda, radi se o pritiscima sa pozicije sile iz samo jednog razloga a to je zato što Skvošlend klub nije prihvatio jednostranu promenu ugovora koji važi do 2018. godine a koju je SRC Pionirski grad pokušao da nametne."
"Neverovatno je da smo posle dve godine borbe sa ucenama i pritiscima došli do toga da moramo da otkažemo najveće regionalno takmičenje. Ne znam kako da objasnimo ljudima šta se događa, ne znam kako da objasnimo deci da ne mogu da treniraju skvoš. Ovo zaista prevazilazi sve granice sporta i normalnih odnosa, očekujemo da Ministarstvo sporta odmah reaguje i zaštiti skvoš. Mi više ne možemo da treniramo decu u hladnim i mračnim salama, jednostavno je tako", kaže Ivan Đorđević, najbolji srpski skvoš igrač koji je zadužen za sve sportske aktivnosti reprezentativnih selekcija Srbije.
Iz Skvoš asocijacije Srbije podsećaju da je ovo samo eskalacija pritisaka koji traju već gotovo pune dve godine.
“Sve je počelo kada je klub odbio jednostrani predlog za promenu ugovora marta 2014, onda je prvi put isključena struja, protiv kluba je pokrenuto nekoliko sudskih postupaka, zatim nekoliko upravnih postupaka, upravni sporovi, inspekcije su u klub dolazile više od dvadeset puta, Skvošlend je bio obeležen kao jedini korisnik centra koji ne može da normalno koristi svoj prostor i kulminiralo je ovog vikenda kada je i pored privremene sudske odluke SRC Pionirski grad isključio struju klubu, zavario kapiju za ulaz i postavio službeni automobil kao prepreku. Očigledno se radi o jakom i konstantnom pritisku sa pozicije sile, borićemo se do kraja, naš cilj je da dete koje je sada u juniorskoj reprezentaciji bude prvi srpski skvoš olimpijac, a da li ćemo uspeti više ne zavisi od nas, ostaje nam da verujemo u efikasnost i brzinu pravnog sistema Srbije”.  

Datum: 04.11.2015. Autor: Čedomir Vitorović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

04.11.2015. - Milan Marčetić
Ako je ovo istina... onda je zaista tužno šta se sve radi... a kad sportisti postignu neki uspeh, svi se utrkuju ko će pre da im čestita... Sramota !!!
 

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...