x

Mađarskoj i Ukrajini titule u Ligi mladih Evrope

Mađarskoj i Ukrajini titule u Ligi mladih Evrope

Strelci puškom Mađarske i takmičari pištoljem Ukrajine pobednici u šestog finalnog turnira Lige mladih Evrope u švedskom gradu Rotne Veksjo.


Mađari su puškom savladali u finalu Francusku sa 78:42 u poenima. U meču za bronzu Švedska je sa 62:58 bila bolja od Norveška. Reprezentacija Srbije puškom (Sanja Vukašinović, Lazar Kovačević, Stevan Jovanović, trener Ivan Manojlović) zauzela je treće mesto u grupi sa jednom pobedom protiv Hrvatske i nije se plasirala u mečeve za medalje. U toj grupi je pobedila Francuska ispred  Norveške. U dva odlučujuća meča, protiv Norveške i Fancuske, srpski strelci Sanja Vukašinović i Stevan Jovanović su izgubili bodove u jednoj od serija zbog kvarova na oružju i Srbija je oba puta poražena.


U gađanju pištoljem, titula je pripala Ukrajini koja je u finalu savladala Švajcarsku sa 74:46, dok je bronzu osvojila  Italija povedivši sa 61:59 u uzbudljivom meču Poljsku. Srbija, zbog nedostatka sredstava, nije prijavila ekipu iako se kvalifikovala.


Prošle godine na finalnom turniru Lige mladih Evrope u Smederevu obe titule pripale su Rusiji. Puškom je konačan plasman bio Rusija, Norveška, Mađarska, Hrvatska a pištoljem Rusija, Ukrajina, Poljska, Češka.


U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina vazdušnom puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo mešovite (dečaci i devojčice). Gađa se duelno, strelac protiv strelca uz glasnu muziku i navijanje.

Datum: 05.10.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...